Linkovi

DF: Vrijeme je za izbor nove Vlade; Abazović: Da bi birali novu, potrebno oboriti postojeću


ARHIVA - Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović (Foto: gov.me, B. Ćupić)
ARHIVA - Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović (Foto: gov.me, B. Ćupić)

Jedan od lidera vladajućeg Demokrtskog fronta Andrija Mandić saopštio je u ponedeljak da taj politički savez “danas pokreće novu inicijativu za izbor nove Vlade”.

Mandić, jedan od lidera DF-a, je na konferenciji za novinare kazao da je “imalo dovoljno prostora, vremena i snage da su svi mogli da daju pozitivan odgovor, nažalost došao je trenutak da konstatujemo da se zbog Dritana Abazovića i Zdravka Krivokapića,što se tiče DF-a, završava faza za razgovore o rekonstrukciji”.

"Bili smo spremni da podržimo rekonstrukciju i da učestvujemo u njoj. Mi od danas nismo sagovornici za rekonstrukciju Vlade. Mi danas pokrećemo novu inicijativu za izbor nove Vlade i predložićemo partnerima iz parlamentarne većine da biramo novu izvršnu vlast, da biramo novog premijera i ministre i o svima onima koji su učestvovali u Vladi damo ocjene, jer je to naša dužnost", rekao je Mandić.

On je naglasio da su iz tog političkog saveza mjesecima saopštavali da su nezadovoljni rezultatima Vlade.

"Rekonstrukcija Vlade je mrtav proces, a ako ni ovo ne uspije, znamo šta je rješenje svake političke krize pa i ove u Crnoj Gori”,rekao je Mandić i dodao da će učestvovati u izglasavanju zakona koji su ”u interesu građana Crne Gore”.

“Građani neće trpjeti zbog ove odluke, ali ne možemo trpjeti da imamo Vladu koja nema podršku parlamenta. Zato je najvažnije da se otvori novi politički proces i pozivamo sve partnere iz većine da se izjasne o našem predlogu", naveo je Mandić.

Dodao je i da su vrata otvorena i predstavnicima nacionalnih manjina.

"Oni će sami procjenjivati interese ali je dobra prilika da se konstituiše Vlada koja ima veću podršku od Vlade Zdravka Krivokapića", saopštio je Mandić na konferenciji za novinare.

Komentarišući najavu Demokratskog fronta da će inicirati izbor nove Vlade, vicepremijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je “da bi birali novu Vladu, neko mora oboriti postojeću”.

Nemam komentar. Naši stavovi su bili jasni da nismo za rekonstrukciju i sada su oni došli na naše. Što se nas tiče mi smo tu da sjednemo i da se dogovorimo. Bilo bi dobro da ne gubimo vrijeme nego da nađemo rješenje. Da bi birali novu Vladu mora neko da obori postojeću. Da li su kolege spremne na to ne znam”, rekao je Abazović novinarima u parlamentu.

XS
SM
MD
LG