Linkovi

Abazović: Eskobar uskoro u posjeti Crnoj Gori, poruke iz SAD biće jasne


Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović (Foto: RTCG)
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović (Foto: RTCG)

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je u srijedu da će američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar uskoro posjetiti Crnu Goru i prenijeti poruke o kojima su dvojica zvaničnika razgovarali tokom Abazovićeve posjete Vašingtonu.

“Ja očekujem da (Gabrijel Eskobar) prenese poruke o kojima smo razgovarali u Vašingtonu. Mislim da će za građane neke stvari biti interesantne”, rekao je Abazović novinarima i dodao da će biti “iznenađujućih pozitivnih pomaka”.

On je ocijenio da su “stavovi SAD administracije jasni i korisni za građane Crne Gore”.

Odgovarajući na pitanje novinara kakva politička iznenađenja iz SAD mogu očekivati građani Crne Gore, Abazović je rekao: “To ćemo vidjeti, biće jasno”.

“To ne možemo da očekujemo da će se desiti sjutra ili za nedjelju dana, ali sama činjenica da se posjeta dešava odmah i da će vjerovatno neke poruke biti prenesene, mislim da će biti jako korisne”, rekao je crnogorski vicepremijer.

Abazović je rekao da očekuje “da se otvori i neka druga, povoljnija, perspektiva za sve građane Crne Gore”.

Govoreći o mogućoj rekonstrukciji Vlade, Abazović, koji je lider vladajućeg pokreta URA, rekao je da nema pomaka ni najavljenih novih razgovora i sastanaka predstavnika partija parlamentarne većine.

“Trenutno nema pomaka, nema sastanaka. Ako ih bude, mi (Ujedinjena reformska akcija) ćemo se rado odazvati”, poručio je Abazović i dodao da svi ostaju na svojim pozicijama.

On je rekao i da se više ne bi osvrtao na pitanje rekonstrukcije Vlade, već da je “ta priča aterirala posljednjih dana".


XS
SM
MD
LG