Linkovi

Dve osobe ubijene u pucnjavi u prodavnici u Kaliforniji


Policijska traka (Foto: AP/Matt Rourke)
Policijska traka (Foto: AP/Matt Rourke)

Dve osobe su poginule, a najmanje četvoro ljudi ranjeno, nakon što se jedan čovek zaleteo kolima u magacin prodavnice u Red Blafu u Kaliforniji i počeo da puca u ljude.

Kako su zaposleni u prodavnici Volmart gde se pucnjava dogodila, rekli KHSL TV stanici, u tom momentu u radnji je bilo oko 200 zaposlenih, neki od njih su se zaključali u kancelarije.

Osumnjičeni je bio u belom automobilu, kojim se zaleteo u zgradu, izveštava lokalni dnevni list Sakramento Bi. Dispečeri hitnih službi navode, da je osumnjičeni stao nasred parkinga, te da je pogođen u grudi.

Skot Tamakanti, zaposlen na prijemu robe u prodavnici, naveo je da je čuo kako napadač puca iz poluautomatskog oružja.

"Pucao je i pucao, ne znam koliko puta. Samo znam da je bilo mnogo", rekao je Tamakanti.

On je sa ostalim kolegama počeo da beži, video je ljude kako leže na podu, dok je trčao. Tamakanti je lokalnim novinama rekao da ne zna ko je napadač.

Njegov kolega, Frenklin Lister rekao je za Njujork tajms da je tek počeo da radi, kada je kolega protrčao hodnikom i vikao da je pucnjava u toku i da ne napadač tu.

Novinar lista Rekord Srčlajt Dejmon Artur naveo je da je policija ogradila prilaz zgradi gde je napadač uleteo kolima u objekat.

Dispečeri su rekli za novine Rekord Srčlajt da je najmanje jedna žena pogođena. Javio se i muškarac kome je napadač kolima pregazio nogu kada je udario automobilom u radnju, i nije bio siguran da li će u njega pucati, dodaju dispečeri.

Portparol Volmarta Skot Poup rekao je za Rekord Srčlajt da je kompanija svesna ozbiljnosti situacije i da sarađuje sa istražnim organima.

"Nemamo dodatnih informacija za sada", naveo je Poup.

Red Blaf je gradić sa 14 hiljada stanovnika, oko 200 kilometara severno od Sakramenta u Kaliforniji.

XS
SM
MD
LG