Linkovi

Njujork: Naoružani napadač u policijskoj stanici ranio policajca


Njujorški policajac na zadatku, ilustrativna fotografija (REUTERS/Idris Solomon)
Njujorški policajac na zadatku, ilustrativna fotografija (REUTERS/Idris Solomon)

Naoružani muškarac pucao je na policajce u policijskoj stanici u području Bronksa. U napadu pištoljem u ruku je ranjen policijski poručnik i to svega dvanaest časova pošto je iz zasede ista osoba napala policijski kombi. Tada je, takođe, ranjen jedan policajac saopštila je policija - objavila je agencija Rojters.

Napadač je priveden u policijskoj stanici posle oružanog incidenta. Dvojica ranjenih policajaca prebačeni su bolnicu, saopštila je policija.

“Radi se o pokušaju ubistva dvojice policijskih službenika – to je bio pokušaj ubistva sa predumišljajem”, izjavio je Bil de Blazio, gradonačelnik Njujorka.

“Napad na policajce je napad na sve nas”, rekao je de Blazio.

Osumnjičeni napadač, čije identitet još nije objavljen, ušao je u Četrdeset prvu policijsku stanicu u Bronksu nešto pre osam sati ujutru, izvadio pištolj i počeo da puca prema prijavnici – gde se u tom trenutku nalazilo nekoliko policajaca, saopštili su policijski zvaničnici.

Nakon toga se pomerio i ispalio još nekoliko hitaca prema policajcima i civilu angažovanom u policiji.

“Samo božjom milošću i hrabrom akcijom policajaca u zgradi koji su ga uhapsili niko nije poginuo”, rekao je Dermot Šea (Dermot Shea), policijski komesar.

“Kukavica je legla na tlo kada je osstala bez metaka”, rekao je Šea.

Prethodno je na uniformisanog policajca, koji je sa svojim partnerom sedeo u policijskom kombiju, u subotu uveče pucao isti napadač – saaopštila je policija. Prišao je vozilu i započeo razgovor sa dvojicom policajaca. Nakon toga je iznenada otvorio vatru i jednog od njih udario u bradu i vrat.

Policajci nisu uzvratili vatru. Partner ranjenog policajaca transportovao ga je do bolnice.

XS
SM
MD
LG