Linkovi

Pucnjava u crkvi u Teksasu, vernici ubili napadača


Napadač koji je otvorio vatru u jednoj crkvi u Teksasu, ubio jednu osobu a drugu teško ranio, preminuo je pošto je dvoje vernika, koji su i sami bili naoružani, uzvratilo vatru, saopštile su vlasti u Fort Vortu.

Kako je navedeno tri osobe, među kojima i osoba za koju se veruje da je napadač, prebačene su sa mesta napada u bolnicu, u teškom stanju. Dvoje ljudi, uključujući napadača, podlegle su ranama na putu ka bolnici a treću osobu su reanimirali radnici službe hitne pomoći. Još dve osobe su zadobile manje povrede dok su tražile zaklon unutar crkve.

Incident se odigrao u crkvi u predgrađu Vajt Setlment, severozapadno od Fort Vorta. Šef policije Vajt Setlmenta, Džej Pi Bevering izjavio je da su dvojica vernika, koja su bila naoružana, otvorila vatru na napadača.

"Pretnja je zaustavljena zahvaljujući herojskim akcijama dvoje članova naše parohije", saopštio je Bevering.

Guverner Teksasa Greg Ebot saopštio je: "Mesta veroispovesti treba da su sveta mesta i zahvalan sam članovima crkve koji su brzo reagovali da likvidiraju napadača i spreče dalji gubitak života."

Napad je zabeležen i na video snimku pošto je crkvena služba pričesti strimovana na JuTjubu, objavio je Njujork Dejli Njuz.

XS
SM
MD
LG