Linkovi

Tropska oluja Umberto formira se u blizini Bahama


Kiša, prethodnica onoge što postaje tropska oluja Umberto, pada po vetrobranu kola u gradu Meklin, nakon prolaska uragana Dorijan, na Grand Bahamima, Bahami, 13. septembra 2019.

Tropski ciklon u blizini Bahama ojačao je do nivoa tropske oluje Umberto, saopštio je Nacionalni centar SAD za uragane u petak kasno uveče.

Upozorenje na tropsku oluju na snazi je na severozapadnim Bahamima, uklučujući i ostrvo Andros, što znači da se očekuju uslovi tropske oluje negde u oblasti u kojoj je izdato upozorenje u narednih 36 sati.

Agencija saopštava da je oluja na udaljenostu od oko 365 kilometara istočno-jugoistočno od Friporta na Grand Bahamima i da se pomera ka severoistoku brzinom od govotovo devet kilometara na sat, uz očekivanje da će se okrenuti ka smeru sever-severozapadu do nedelje.

Očekuje se da će oluja proći veoma blizu severozapadnih Bahama u subotu, ali da neće stići do istočne obale Floride pre nedelje ili početka naredne sedmice.

Agencija saopštava da su oluja nosi vetrove maksimalne brzine 65 kilometara na sat i dodaje da predviđa postepeno pojačavanje oluje, uz očekivanje da Umberto postane uragan za dva ili tri dana.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG