Linkovi

Tramp: Zaustavljamo ubijanje između Srbije i Kosova


Predsednik SAD na predizbornom mitingu u Severnoj Karolini
Predsednik SAD na predizbornom mitingu u Severnoj Karolini

Predsednik Donald Tramp je na predizbornom mitingu u Severnoj Karolini govorio o nominaciji za Nobelovu nagradu za mir i u tom kontekstu pomenuo Kosovo i Srbiju, rekavši da je uspeo da zaustavi masovna ubijanja na tom prostoru, prenosi Fonet.

"Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Oni se ubijaju međusobno već mnogo godina. Rekao sam, prijatelji, hajde da se sastanemo. Znate, oni su se godinama ubijali pod drugačijim imenima", rekao je američki predsednik svojim pristalicama u Fajetvilu.

Švedski demohrišanski poslanik Magnus Jakobson nominovao je vlade SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir, a zbog zajedničkog rada na miru i ekonomskom razvoju, kroz sporazum o saradnji koji je potpisan u Beloj kući.

Predstavnici Srbije i Kosova razmenili su odvojena pisma o namerama sa SAD u Beloj kući 4. septembra, u kojima se navode planovi za ekonomsku saradnju i buduće političke poteze.Trampa je prethodno za Nobelovu nagradu za mir nominovao i norveški desničarski poslanik Kristijan Tibring Gjede zbog mirovnog sporazuma između UAE i Izraela kojem je posredovala Trampova administracija.

XS
SM
MD
LG