Linkovi

Tramp donatorima: Pomoći ću republikanskim kandidatima da pobede 2022.


ARHIVA - Bivši predsednik Donald Tramp govori na skupu američkih konzervativaca u Orlandu na Floridi, 28. februara 2021.
ARHIVA - Bivši predsednik Donald Tramp govori na skupu američkih konzervativaca u Orlandu na Floridi, 28. februara 2021.

Bivši predsednik Donald Tramp u subotu je pokušao da se pozicionira kao ključna ličnost Republikanske partije, poručujući stranačkim donatorima da će pomoći republikanskim kandidatima da osvoje mesta u Kongresu 2022. godine, ali nije objavio da li će se on sam ponovo kandidovati 2024.

U svom golf klubu Mar-a-Lago, Tramp je bio domaćin večere za donatore Republikanskog nacionalnog komiteta, koji su proveli vikend planirajući budući kurs stranke, u Palm Biču u Floridi.

"Okupili smo se večeras da razgovaramo o budućnosti Republikanske partije i tome šta moramo da uradimo da bi naši kandidati pobedili" , izjavio je Tramp prema tekstu govora koji je unapred dostavljen medijima.

"Stojim pred vama večeras pun uverenja da ćemo 2022. vratiti većinu u Predstavničkom domu i Senatu, kao i da će 2024. republikanski kandidat pobediti u trci za Belu kuću", rekao je donatorima bivši predsednik.

Tramp je proveo dva i po meseca posle svog haotičnog izlaska iz Bele kuće razmatrajući zahteve kandidata za izbore za Kongres 2022. koji su tražili njegovu političku podršku, i davao im svoj "blagoslov" u zavisnosti od toga da li su podržavali njega i njegovu agendu.

Rekao je da svaka priča o njegovim sopstvenim planovima - a Ustav mu daje pravo da se kandiduje za još jedan četvorogodišnji mandat - treba da sačeka do posle izbora u novembru 2022.

Brojni drugi republikanci razmatraju svoju potencijalnu kandidaturu za predsedničku nominaciju Republikanske stranke 2024, a među njima su Trampov bivši državni sekretar Majk Pompeo i guverner Floride Ron Desantis.

Dok je demokratski predsednik Džo Bajden pobedio Trampa sa više od sedam miliona glasova razlike, republikanski kandidat je oduzeo demokratama glasove iz njihovih tradicionalnih biračkih grupa kao što su Hispanci i Afroamerikanci.

Tramp, koji je tokom govora često napadao Bajdena, rekao je da će ključ za pobedu 2022. biti da se nadgradi i poveća to što je već osvojeno, poručujući: "Republikanska partija će biti uspešna i rašće u budućnosti tako što će prigrliti svoju sudbinu zaštitnika Amerikanaca iz radničke klase."

Trampova aktivna uloga u republikanskoj politici uprkos tome što je izgubio izbore 2020. ne liči ni na jednog od bivših predsednika, koji su se tradicionalno povlačili iz politike nakon što bi napustili Belu kuću.

“Govor u subotu će pozdraviti republikanski donatori koji su posetili Mar-a-Lago da bi direktno čuli predsednika Trampa. Palm Bič je novi politički centar moći a predsednik Tramp je najbolji glasnik Republikanske partije", izjavio je Trampov savetnik Džejson Miler.

XS
SM
MD
LG