Linkovi

Vučić i Erdogan razgovarali telefonom: Unapređenje dobrih odnosa


Arhiva - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Rečep Tajip Erdogan tokom sastanka u Istanbulu, 29. januara 2018. (Foto: AP/Yasin Bulbul)

Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan naglasili su u ponedeljak čvrstu opredeljenost da zajedničkim snagama, kroz rad Visokog saveta za saradnju, unapređuju sveukupne odnose dveju država.

Sledeća sednica tog tela najaviljena je za ovo leto, kada bude realizovana planirana zvanična posete predsednika Turske Srbiji, saopšteno je iz Predsedništva.

U saopštenju, izdatom posle telefonskog razgovora Vučića i Erdogana, navodi se da će Erdoganova poseta Srbiji biti prilika i da dve zemlje obeleže 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Dvojica predsednika, osim o bilateralnim odnosima, razgovarali su i o regionalnoj situaciji i naglasili da su mir i stabilnost u regionu od velike važnosti i za celu Evropu, istaknuto je u saopštenju.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Turska i sa Bosnom i Hercegovinom, kao prethodno sa Srbijom, potpisala Protokol o izgradnji auto-puta između Beograda i Sarajeva, a očekuje da gradnja te važne saobraćajnice počne tokom leta, navedeno je u sopštenju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG