Linkovi

Tajno snimana, Trampova sestra rekla da on "nema principe"


Federalni sudija Marijen Tramp Beri, starija sestra Donalda Trampa, sedi na balkonu za vreme Trampovog skupa u izbornoj noći 8. novembra 2016.
Federalni sudija Marijen Tramp Beri, starija sestra Donalda Trampa, sedi na balkonu za vreme Trampovog skupa u izbornoj noći 8. novembra 2016.

Marijen Tramp Beri, bivša sudija apelacionog suda i starija sestra američkog predsednika iznela je veoma kritičko mišljenje o svom mlađem bratu u razgovoru koji je tajno snimila njena bratanica, Meri Tramp, a čije je delove objavio Vašington post.

"Sve što želi je da se dopadne svojoj bazi glasača", rekla je Beri u tom razgovoru.

Meri Tramp je nedavno objavila knjigu u kojoj kritikuje svog strica i njegov pogled na život, na osnovu svog iskustva odrastanja u porodici Tramp.

“On nema principe. Nikakve. Nikakve", rekla je sada 83-godišnja Beri o svom bratu, američkom lideru, tokom 15 sati razgovora koje je njena bratanica tajno snimala.

Vašington post, koji je deo snimaka objavio u subotu uveče, piše da je tražio komentare o snimcima od Marijen Tramp Beri i zvaničnika Bele kuće u petak i subotu, ali nije dobio odgovor.

Nakon što je Post objavio gledišta Marijen Beri, predsednik je u subotu uveče saopštio: "Svakog dana izlazi nešto novo, koga je briga. Nedostaje mi brat, i nastaviću da vredno radim za dobrobit Amerikanaca. Ne slažu se svi ali rezultati su očigledni. Naša zemlja će uskoro biti jača nego ikada ranije!"

Šef osoblja Bele kuće Mark Medouz u programu "Fox News Sunday" je komentarisao snimak: "Svakog dana, novi politički napad."

Predsednik Donald Tramp obraća se svojim glasačima, na Međunarodnom aerodromu u Jumi u Arizoni, 18. avgusta 2020.
Predsednik Donald Tramp obraća se svojim glasačima, na Međunarodnom aerodromu u Jumi u Arizoni, 18. avgusta 2020.

Snimak koji je objavio Vašington post odnosi se na ranije vreme Trampovog predsedništva, kada je pokušao da spreči hiljade ilegalnih imigranata da uđu u Sjedinjene Države preko meksičke granice, i na neko vreme razdvojio decu od roditelja.

“Bože, ako si religiozna osoba, želiš da pomažeš ljudima - ne da ovo radiš", rekla je Beri. Sudija u penziji izjavila je kako je bila užasnuta ponašanjem svog brata kao predsednika.

"Njegovi... tvitovi i laganje, o Bože", rekla je. "Suviše sam slobodna, ali ti znaš. Menjanje priče. Nedovoljna priprema. Laganje."

Marijen Beri bila je ožalošćena zbog "toga što rade sa decom na granici" i izjavila da njen brat "nije pročitao njenu argumentaciju" u sudskim slučajevima o imigraciji. U jednom slučaju, kritikovala je imigracionog sudiju što se nije sa poštovanjem odnosio prema tražiocu zahteva za azil.

“Šta je on čitao?", pitala je Meri Tramp svoju tetku. "Ne, on ne čita", odgovorila je Beri.

U drugom delu razgovora koji je objavio vašingtonski dnevnik, Beri je rekla svojoj bratanici: "Pogađa me ta neiskrenost, izveštačenost i surovost. Donald je surov."

55-godišnja Meri Tramp izjavila je nedavno za Post da njen stric nije podoban za predsednika i da planira da učini sve što je u njenoj moći da pomogne izboru demokrate Džoa Bajdena.

Otac Meri Tramp, Frenk Tramp Junior, preminuo je 1981. godine od bolesti povezane sa alkoholizmom, kada je imala 16 godina. U svojoj knjizi: "Previše i nikad dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu", pisala je da su se Donald Tramp i njegov otac ružno ponašali prema njenom ocu.

Portparol Meri Tramp, Kris Bastardi, izjavio je da je počela da snima razgovore sa Beri 2018, nakon što je zaključila da su njeni rođaci lagali o vrednosti porodičnog imanja dve decenije ranije, kada je Fred Tramp stariji, predsednikov otac i glava porodice, preminuo.

Meri je vodila pravnu bitku oko porodičnog nasleđa, pošto je njen deo nasledstva prvobitno bio značajno manji nego što je očekivala, ali je spor rešen privatno 2001.

XS
SM
MD
LG