Linkovi

Susret Sanders - Klinton ove nedelje


Hilari Klinton i Berni Sanders tokom jedne od demokratskih debata u predizbornoj kampanji
Hilari Klinton i Berni Sanders tokom jedne od demokratskih debata u predizbornoj kampanji

Senator iz Vermonta Berni Sanders, koji je mesecima sa Hilari Klinton vodio žestoku borbu za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, izjavio je da će se sastati sa njom posle poslednjih stranačkih izbora, koji se održavaju u utorak, u Vašingtonu, kako bi razgovarali o svojim političkim platformama, pre nego što donese odluku da li da se povuče iz trke.

Sanders je prošle nedelje nagovestio da se njegova kampanja bliži kraju, ali je odbio da izađe iz trke pre nego što i građani izuzetno demokratski nastrojene prestonice dobiju svoju šansu da se izjasne.

Bivša državna sekretarka Hilari Klinton, ove nedelje je osvojila dovoljan broj delegata za Nacionalnu konvenciju demokratske stranke u julu, na kojoj bi trebalo da postane prva žena nominovana za najviši položaj u zemlji od strane jedne od dve vodeće stranke.

Predsednik Obama joj je pre tri dana izrazio podršku, ali se ona i dalje suočava sa činjenicom da mora da pridobije glasove Sandersovih pristalica za novembarske nacionalne izbore, posebno mlade glasače, koji su u ogromnoj većini glasali za njega na stranačkim izborima.

Sanders je gostujući u programu "Meet the Press" TV mreže NBC ponovio da je prioritet poraziti najverovatnijeg republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa u novembru. On je međutim dodao da želi da bude siguran da Klinton podržava njegove druge prioritete, kao što su borba protiv uticaja Volstrita i nejednakosti u SAD, pre nego što odluči do koje mere može da podrži njenu kandidaturu.

Sanders je pobedio Klinton u 22 savezne države, dok je ona trijumfovala u 28 i osvojila 3,7 miliona glasova više, ali će Sanders na konvenciji u Filadelfiji i dalje imati podršku oko 45 odsto delagata.

XS
SM
MD
LG