Linkovi

Klinton dobija podršku, Tramp pod paljbom


Posle podrške predsednika Obame njenoj kampanji, demokratski verovatni kandidat Hilari Klinton nastavlja da dobija podršku istaknutih ličnosti svoje stranke, uključujući i uticajnu liberalnu senatorku Elizabet Voren. Hilarin rival Berni Sanders ostaje u trci do sledećeg utorka i poslednjih primarnih izbora u prestonici Vašingtonu, dok Donald Tramp za to vreme nastoji da dobije podršku donatora, posle kontoverznog komentara o jednom federalnom sudiji.

Predsednik Obama, koji je dugo stajao po strani tokom primarnih izbora, sada se uključio u trku i u video poruci podržao svoju bivšu državnu sekretarku a nekadašnju rivalku Hilari Klinton.

“Ja sam uz nju. Pun sam energije i jedva čekam da učestvujem u kampanji za Hilari.”

Video je objavljen ubrzo pošto se predsednik sastao sa Bernijem Sandersom u Beloj kući, kada je senator iz Vermonta nazvao patriotom.

“Znam da neki kažu da je Demokratska stranka još više podeljena posle ovih primarnih izbora. Znate, to su rekli i pre osam godina.”

Berni Sanders sinoć se pojavio na predizbornom skupu u Vašingtonui obećao da će ostati u trci do poslednjih primarnih izbora.

“Sredina je juna a mi smo još tu!”

Medjutim, Sanders je obustavio sve napade na Hilari Klinton i najavio da će u bliskoj budućnosti saradjivati sa njom da bi se pobedio Donald Tramp.

Senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren takodje je podržala Hilari u intervjuu Rejčel Medou na mreži MSNBC.

"Hilari Klinton je pobedila, zato što je borac, zato što je angažovana čvrsta, i mislim da je to nešto što nam je potrebno.”

Na republikanskoj strani, Donald Tramp se sastaje sa donatorima u Njujorku. On sada krivi političku korektnost za buru koja se podigla zbog njegovih komentara o meksičkom poreklu jednog federalnog sudije. Predsedavajući Predstavničkog doma Pol Rajan je izneo svoje mišljenje u intervjuu na mreži ABC.

“Taj komentar je neprihvatljiv. Nije u pitanju politička korektnost”.

Inače, podrška predsednika Obame Hilarinoj kampanji pokrenula je rat na Tviteru – Tramp je napisao: “Obama je upravo podržao korumpiranu Hilari. Želi još 4 godine Obame – ali niko to ne želi!”. Iz Hilarinog štaba je odgovoreno kratkim tvitom – “Obriši nalog” – koji je postao do sada najviše re-tvitovana poruka njene kampanje.

XS
SM
MD
LG