Linkovi

Zaharova se izvinila zbog upoređivanja fotografije Vučića i Trampa sa scenom iz "Niskih strasti"


Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

Portparolka Ministrarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izvinila se zbog svoje ranije objave na Fejsbuku u kojoj je fotografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanku sa predsednikom SAD Donaldom Trampom uporedila sa scenom iz filma "Niske strasti".

"Izvinjavam se, ali moja objava je pogrešno protumačena. Jedino što je u njoj napisano bilo je odbacivanje arogantnog stava "izuzetnih". Američki zvaničnici redovno koriste trikove protokola kako bi veštački stvorili izgled svoje ekskluzivnosti. A to je neprihvatljivo", napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Srpski zvaničnici oštro su reagovali na prethodnu objavu Zaharove, koja je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju iz Ovalne sobe na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić sedi naspram predsednika SAD Donalda Trampa, uz fotografiju scene iz filma "Niske strasti" u kojoj Šeron Stoun sedi prekrštenih nogu.

"Ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sedite kao na fotografiji broj dva, ko god da ste. Verujte mi", napisala je Zaharova.

Objava portparolke ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove na Fejsbuku
Objava portparolke ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove na Fejsbuku

Na tu objavu je oštro reagovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je na Tviteru napisao da "Zaharovu treba da bude sramota" jer Vučić nije rekao "nijednu ružnu reč o Rusiji, a kod ruskog predsednika je čekao i sat i po na prijem i nije tražio posebnu stolicu".

Đurić je dodao u drugom tvitu da "Zaharovu treba da bude još sto puta sramota" jer je "kupovina tečnog naftnog gasa izbačena iz sporazuma samo zahvaljujući Vučiću".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je Zaharova uvredila predsednika Srbije i sve koji Srbiju i Rusiju brane na "težim mestima" od društvenih mreža, navodi se u pisanoj izjavi na sajtu Minsitarstva odbrane.

"Zaharova je uvredila sve nas koji i Rusiju i Srbiju branimo na težim mestima od njenih fejsbuk objava. Neprijatelji Srbije i Rusije su danas obradovani sitnom zlobom Zaharove. Iza Vučića ostaju dela, iza Zaharove zloba koje će da se stidi", naveo je Vulin u pisanoj izjavi koju prenosi Ministarstvo odbrane.

Vulin je podsetio da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, kao i da vojske dve zemlje imaju "najvišu i najplodonosniju saradnju koja može da se postigne".



XS
SM
MD
LG