Linkovi

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića: Ksenija Božović svedočila 8 sati


Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića (Foto: VOA)

U nastavku suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića završeno je saslušanje nekadašnje Ivanovićeve zamenice Ksenije Božović. Božovićeva je kao svedok tužilaštva ispitivana više od osam sati tokom dva dana.

Advokatica Jovana Filipović smatra da je Ksenija Božović u protekla dva dana pred sudijama dala jasna i precizna saznanja o svemu što zna i u šta je sigurna, kad je u pitanju slučaj ubistva Olivera Ivanovića. Filipovićeva u ovom sudskom procesu zastupa Silvanu Arsović, nekadašnju sekretaricu Olivera Ivanovića, koja je se tereti za krivično delo „pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva“.

„Svedok ima obavezu da pred sudom iznese saznanja koja ima jasno i neposredno. Svedok je jasno odgovarala na ono što je čula, nije odgovarala na pitanja o kojima nema saznanja. Smatram da je dala iscrpan odgovor i usmerila tok postupka na pravilnu situaciju“, rekla je Filipovićeva.

Filipovićeva smatra da ukoliko bi svi naredni svedoci davali iskaze poput Ksenije Božović, da bi doveli do rasvetljavanja slučaja. Međutim, s druge strane, branilac optuženog Nedeljka Spasojevića koji je u pritvoru oko tri godine zbog navodnog učešća u ubistvu Ivanovića, advokat Faruk Korenica navodi da je Ksenija Božović preplašena.

Svedok je preplašen. Nije bila iskrena kao što je bila u fazi istage, kada je pred policijom i tužiocem govorila o konkretnim stvarima. Danas je vrlo vešto uspevala da to izbegne. Kada su u pitanju odgovori na krunska pitanja u vezi sa slučejem – ili je zaboravila, ili ne zna. Svedok ne pominje ni jednog od okrivljenih, smatram da će ubuduće neke stvari da se razjasne“, rekao je nakon ročišta Korenica,.

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavlja se sutra ispitivanjem Darka Savića i Bojana Božovića, novih svedoka u ovom slučaju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG