Linkovi

Kovid u Srbiji: Ponovo rekordan broj novozaraženih - 12.559


Arhiva - Špricevi sa pripremljenim dozava vakcina protiv Kovida 19.
Arhiva - Špricevi sa pripremljenim dozava vakcina protiv Kovida 19.

U protekla 24 sata, do subote u 15 sati, u Srbiji je od posledica Kovida 19 umrlo 19 pacijenata, a zabeleženo još 12.559 novoobolelih od koronavirusa od 29.365 testiranih uzoraka, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs

Na bolničkom lečenju je 2.391 pacijent, od kojih je 88 na respiratoru.

SPC: Oboleli patrijarh dobro, pozitivan i episkop šumadijski

Patrijarh srpski Porfirije, koji je na kućnom lečenju zbog zaraze koronavirusom, zahvalio se danas građanima na brizi za njegovo zdravlje i obavestio ih da se oseća dobro i da oporavak ide predviđenom dinamikom, saopštila je Srpska pravoslavna crkva, prenosi FoNet.

Patrijarh se, kako je navedeno, striktno pridržava svih lekarskih uputstava i medicinskih mera, zbog čega poslove obavlja u skladu sa savetima lekara. Poglavar SPC se "usrdno moli za obolele od virusa korona i za prestanak epidemije", poručeno je u saopštenju.

Informativna služba Eparhije šumadijske SPC saopštila je danas i da je episkop šumadijski Jovan pozitivan na koronavirus.

Nakon što je osetio blage simptome prehlade, episkop se podvrgao testiranju na virus prisustvo Kovida 19, rezultat testa je bio pozitivan i u skladu sa savetima lekara, naredne dane će provesti na kućnom lečenju, uzimajući odgovarajuću terapiju.

U samoizolaciji je, ima blage simptome i dobro se oseća, navodi se u saopštenju Eparhije.

XS
SM
MD
LG