Linkovi

Tri smrtna slučaja od kovida u Crnoj Gori, među kojima i beba


Od troje preminulih, koji su prijavljeni iz Podgorice, Bara i Danilovgrada, najstariji pacijent imao je 63 godine, a najmlađi nepuna tri mjeseca. (Foto: AP Foto/Dolores Ochoa)

Zdravstvene vlasti u Podgorici saopštile su da je u posljednja 24 sata registrovano 2.217 novih slučajeva koronavirusa, kao i tri smrtna slučaja, među kojima je i tromjesečna beba.

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule tri osobe, a registrovano je 2.217 novih slučajeva infekcije, na 5.676 uzorka", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Ta institucija navela je da je od troje preminulih, koji su prijavljeni iz Podgorice, Bara i Danilovgrada, najstariji pacijent imao je 63 godine, a najmlađi nepuna tri mjeseca.

Prema navodima saopštenja, ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć zatražili su obdukciju koja bi trebalo da utvrdi neposredan uzrok smrti bebe.

"Riječ je o bebi kod koje su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi zbog kojih je i nakon rođenja bila na bolničkom liječenju 17 dana. Beba je bila COVID pozitivna, sa blagim simptomima, bez temperature i bez upale pluća što je ustanovljeno prilikom ranije hospitalizacije u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore”, navode u IJZ.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG