Linkovi

Posle odlaganja objavljen žreb za Australijan open, Đoković protiv Kecmanovića


Arhiva - Srpski teniser Novak Đoković
Arhiva - Srpski teniser Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković, prvi nosilac na Australijan openu, u prvom kolu igraće protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića, odlučeno je žrebom koji je u četvrtak ujutro po evropskom vremenu u Melburnu odlagan više od sat vremena. Dileme o eventualnoj deportaciji Đokovića trebalo bi da budu okončane do nedelje, a vlasti Španije demantovale su da su pokrenule istragu povodom Đokovićevog boravka u toj zemlji pre puta u Australiju.

U slučaju da izađe kao pobednik iz srpskog derbija, u drugom kolu Đokovića očekuje pobednik susreta između Amerikanca Tomija Pola i kvalifikanta, prenosi FoNet pisanje medija.

U polovini žreba u kojoj se nalazi Đoković biće još Aleksander Zverev i Rafael Nadal, čiji okršaj je moguć u četvrtfinalu.

Prvi nosilac na Đokovićevom putu do desete titule prema projektovanom žrebu mogao bi da bude Italijan Lorenco Sonego u trećem kolu.

Đokovića u osmini finala čekaju kao 16. nosilac Čileanac Kristijan Garin ili 17. favorit Gael Monfis iz Francuske.

Potencijalno četvrtfinale Đokoviću donosi još jedan težak zadatak – Matea Beretinija, trenutno sedmog tenisera sveta.

Srbija neće imati predstavnicu u glavnom žrebu ženskog turnira u Melburnu, pošto Nina Stojanović i Aleksandra Krunić nisu uspele da prođu kvalifikacije.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, a u muškoj konkurenciji titulu bi trebalo da brani upravo Đoković.

Opasnost deportacije nije prošla

Finalne pripreme pred takmičenje Đoković provodi pod dodatnim pritiskom povezanim sa problemima oko njegovog ulaska u Australiju.

Nakon što mu je poništena viza, Đoković je nakon nekoliko dana provedenih u imigracionoj izolaciji na sudu dobio slučaj protiv države Australija. Međutim, i pored odluke suda, resorni ministar u vladi Australije i dalje ima mogućnost da mu vizu poništi i deportuje ga iz zemlje.

Prema izveštajima medija, drama oko Đokovićevog ulaska u zemlju i eventualne doportacije trebalo bi da se okonča do nedelje.

Produžetak neizvesnosti oko Đokovićeve vize bio je razlog zbog kog je Tenis Australija odlagao žreb za Australijan open.

Kako prenose mediji, vlasti Australije u petak bi trebalo da odluče o Novakovoj vizi. N1 piše da će, ukoliko ona opet bude ukinuta, Đokovićevi advokati odmah reagovati i još jednom se obratiti sudu. Pravni zastupnici veruju da će sud ovog puta reagovati mnogo brže i do nedelje doneti konačnu odluku.

Inače, N1 prenosi informacije poznavalaca situacije u Liberalnoj partiji, koja je na vlasti u Australiji, prema kojima je je Vlada sve bliža odluci da ponovo ukine vizu srpskom teniseru.

Politiko: Španija ne sprovodi istragu protiv Đokovića

U medijima se u sredu uveče pojavila vest da je i Španija najavila otvranje istrage protiv Novaka Đokovića, odnosno kako je on kao nevakcinisan ušao u tu zemlju neposredno pre odlaska u Australiju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije, međutim, objavilo je u četvrtak da ne istražuju da li je Đoković prekršio kovid pravila o ulasku u tu zemlju prošlog meseca time što nije vakcinisan, preneo je FoNet pisanje portala Politiko.

Vest je lažna, odgovorio je portparol ministarstva na medijske izveštaje da Đokovića istražuje španska policija. Niti je vlada to naredila, niti postoji policijska istraga protiv sportiste, rekao je portparol Ministarstva za portal.

U Španiju mogu da uđu samo stanovnici Srbije koji imaju kompletan sertifikat o vakcinaciji ili posebno ovlašćenje, piše u španskim uslovima za ulazak. Đoković je otputovao u Marbelju 31. decembra uoči Australijan opena.

XS
SM
MD
LG