Linkovi

Sedmi Superboul i peti MVP trofej za Toma Brejdija


Kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa Tom Brejdi proslavžlja titulu šampiona NFL-a sa trofejem koji nosi ime Vinsa Lobardija (Foto: Reuters)
Kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa Tom Brejdi proslavžlja titulu šampiona NFL-a sa trofejem koji nosi ime Vinsa Lobardija (Foto: Reuters)

Legenda o Tomu Brejdiju dobila je novi - sedmi nastavak. Četrdeset-trogodišnji kvoterbek osvojio je rekordni sedmi Superboul, peti put je proglašen za najkorisnijeg (MVP) igrača i pridružio se Pejtonu Meningu kao tek drugi stater na poziciji kvoterbeka, koji je osvajao titule šampiona NFL-a sa više timova.

Brejdi je, posle šet titula u devet finala sa svojim bivšim klubom Nju Ingland Pejtriotsima, već u prvoj sezonu predvodio Tampa Bej Bakanirse do drugog Superboula u istoriji kluba, prvog od 2003.

Baksi su u meču za titulu, na svom stadionu, pobedili favorizovane Kanzas Siti Čifse, koji su branili prošplogodišnju totulu. Bilo je 31:9, a već na poluvremenu, domaći su zahvaljujući Brejdijevim pasovima (ukupno 201 jarda) i tač-daunima Roba Gronkovskog vodili sa 21:6.

Tampa Bej je prvi tim u istoiji NFL-a koji je osvojio Superboul na stadionu na kojem igra utakmice kao domaćin.

Tampa Bej je sezonu počeo promenljivo, ali posle tri poraza u novembru, do kraja sezone nije izgubio nijedan meč.

XS
SM
MD
LG