Linkovi

Posle neverovatnog preokreta, Pejtriotsi osvojili Super Boul


Tom Brejdi, kvoterbek Pejtriotsa i MVP igrač utakmice.
Tom Brejdi, kvoterbek Pejtriotsa i MVP igrač utakmice.

Nju Ingland Pejtriotsi još jednom su pomerili granice kada se radi o američkom fudbalu... osvojili su peti Superboul u istoriji kluba, što je rekord od sjedinjavanja starog NFL-a i Američke fudbalske lige krajem 1960-ih, ali je način na koji su stigli do trofeja "Vins Lombardi" bio posebno impresivan. Atlanta Falkonsi, koji su jurili prvu titulu šampiona od osnivanja kluba, vodili su 21:0, sredinom treće četvrtine i neverovatnih 28:3, ali su na kraju u prvom Superboul produžetku u istoriji - poraženi 34:28, kada je Džejms Vajt postigao svoj treći tač-daun na stadionu u Hjustonu.

Nikada pre sinoćnjeg trijumfa nijedan tim nije uspeo da se vrati i trijumfuje u Superboulu posle zaostatka većeg ne od 25, nego od 10 poena, ali su Pejtriotsi napravili neverovatan preokret serijom od 31:0. Za MVP igrača utakmice, četvrti put u karijeri imenovan je Tom Brejdi - 39-godišnji kvoterbek Pejtriotsa, koji je oborio rekorde Superboula po broju osvojenih jardi dodavenjem - 466, i uspešnom realizacijom 43 od 62 pasa.

Osvojivši petu titulu u dresu Pejtriotsa, Brejdi je takođe postao najtrofejniji kvoterbek u istoriji, ali bi bilo nepravedno ne pomkenuti još jednom Džejmsa Vajta, koji je uhvatio rekordnih 14 Brejdijevih dodavanja za ukupno - takođe rekordnih 110 jardi trčanjem. Američki predsednik Donald Tramp poslao je poruku preko Tvitera u kojoj je nazvao "Brejdija, vlasnika tima Roberta Krafta i trenera Bila Beličeka totalnim pobednicima". Navijači u Bostonu izašli su na ulice posle zapanjujuće pobede i pretvcorili delove grada u veliku žurku. Gradonačelnik je pobedničku paradu najavio za utorak.

XS
SM
MD
LG