Linkovi

Trijumf Nju Inglend Pejtriotsa


Odlučujući momenat 49. Superboula - Malkolm Batler iz Nju Inglend Pejrtiotsa (desno) presreće loptu namenjenu Rikardu Loketu iz Sijetl Sihoksa, 20 sekundi pre kraja utakmice u Glendejlu u Arizoni, 1. februara 2015.

U jučerašnjem superboulu uspešno presretnuta lopta u poslednjem minutu učvrstila je pobedu Nju Inglend Pejtriotsa nad prošlogišnjim šampionima američkog fudbala - Sijetl Sihoksima.

Posle jednog od najneverovatnijih finiša u istoriji superboula, Malkolm Batler, koji je uspešno presreo loptu rekao je samo - „mislim da sam dobro odigrao“.

Superzvezda Pejtriotsa Tom Brejdi i ceo pobednički tim još su uzbudjeni.

„Naš trener je stalnoi govorio da će biti važno svih 60 minuta utakmice. I zaista je bilo tako,“ rekao je Brejdi.

U prvom poluvremenu igra je bila ujednačena, a rezultat je bio nerešen 14:14. Zatim su u trećoj četvrtini Sihoksi poveli sa 10 poena razlike, ali se još jednom pokazalo da ne treba nikad otpisati Toma Brejdija i Pejtriotse. Kvoterbek, koji je proglašen za MVP-ja utakmice obavio je ono što najbolje radi - dodao je lopte za tačdaun.

Medjutim, i 2 minuta pre kraja Sihoksi su ipak imali šansu, uspevši da dobace loptu do linije na 5 jardi. Mnogi se i dalje pitaju zašto lopta nije dodata beku Maršonu Linču da s njom pretrči gol liniju.

Trener Sihoksa Pit Kerol rekao je posle utakmice da nisu želeli da „potroše“ taj potez:

„Ako postignemo tačdaun - u redu. Ako ne - možemo još da pokušamo. Medjutim, Pejtriotsi su uspešno presreli loptu.“

To je bio potez koji je obezbedio pobedu Pejtriotsima i njihovu čevrtu titulu od 2001.

Škole i biznisi u Novoj Engleskoj su danas većinom zatvoreni zbog velike snežne oluje što znači da navijači Pejtriotsa mogu da nastave sa slavljem još jedan dan.

XS
SM
MD
LG