Linkovi

Džajentsi osvojili "Super boul"


Njujorški Džajentsi sa pobedničkim peharom
Njujorški Džajentsi sa pobedničkim peharom

Najvažniji sprotski događaj godine u Sjedinjenim Državama, takozvani "Super boul", odnosno finalna utakmica fudbalskog plej ofa, sinoć se završio pobedom njujorških "Džajentsa" koji su u poslednjem minutu postigli tač daun i pobedili Nju Ingledn Patriotse sa 21 - 17.

U velikom finalu, Džajentsi su noćas u Indijanapolisu pobedili Petriotse drugu godinu za redom. To je inače četvrta pobeda Džajentsa u superfinalu, a ekipu Petriotsa su već pobedili u finalu 2008. Tim iz Njujorks je osvojio još dve titule 1987. i 1991. godine. Ilaj Mening je proglašen za najkorisnijeg igrača finala koji je kao kao kvorterbek već igrao za Džzajentse 2008. godine.

Poslednji tač daun je postigao bek Ahmad Bredšou, u poslednjem minutu četvrte četvrtine i doneo Džajentsima pobedu u 46-om super finalu. Petriotsi su posle tog tač dauna imali loptu, kvoterbek Tom Brejdi je u završnoj igri uputio loptu daleko napred, ali njegov saigračnije uspeo da je uhvati. Džajentsi su u redovnom delu prvenstva u jednom trenutku imali skor od 7 pobeda i 7 poraza, ali su pobedili u šest preostalih mečeva i došli do konačnog trijumfa u finalu.

XS
SM
MD
LG