Linkovi

Tramp otkazao konferenciju za štampu na Floridi zakazanu za 6. januar


FILE — Former President Donald Trump prepares to take the stage during his Save America rally in Perry, Ga., Sept. 25, 2021.
FILE — Former President Donald Trump prepares to take the stage during his Save America rally in Perry, Ga., Sept. 25, 2021.

Bivši predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp otkazao je konferenciju za štampu koju je planirao da održi na Floridi u četvrtak, na godišnjicu napada njegovih pristalica na Kapitol 6. januara.

Tramp je u izjavi u utorak uveče rekao da će umesto toga govoriti o svojim pritužbama na mitingu koji je planirao da održi u Arizoni kasnije ovog meseca.

Očekivalo se da će Tramp iskoristiti konferenciju za štampu da ponovi svoje lažne tvrdnje o izborima 2020. i da će kritikovati kongresni odbor koji istražuje događaje od 6. januara, kada je gomila njegovih pristalica nasilno upala na Kapitol kako bi zaustavila miran prenos vlasti.

Tramp nastavlja da insistira da su izbori "ukradeni" i da je "prava" pobuna bila 3. novembra 2020. godine, na dan kada je demokrata Džo Bajden pobedio na elektorskom koledžu rezultatom 306-232. Federalni i izborni zvaničnici država, kao i Trampov državni tužilac, više puta su ponavljali da su izbori bili pošteni.

Taj događaj bi bila druga Trampova konferencija za novinare od kada je napustio funkciju.

XS
SM
MD
LG