Linkovi

Savez za Srbiju: Posle sedam godina vlasti SNS - Srbija nazaduje


Lideri Saveza za Srbiju (Foto: VOA)

Lideri Saveza za Srbiju (SzS), povodom sedam godina od formiranja vlasti u Srbiji u kojoj ključnu ulogu ima Srpska napredna stranka (SNS) ocenili su rezulate vlada u tom periodu negativno, navodeći da je država dobila nesposobnu i korumpiranu vladu, medije koji su servis vlasti, zavisno sudstvo i obračun sa neistomišljenicima.

Oni zameraju takođe i loša ekonomska rešenja, nizak rast bruto domaćeg proizvoda, nedostatak, kako tvrde, političkih sloboda i vladavine prava, te vođenje državne politika prema Kosovu.

Predsednik Stranke slobode i pravde i predsedavajući SzS Dragan Đilas u loš saldo rada proteklih vlada ubraja to što je, kako kaže, rast prosečne plate u Srbiji nekoliko puta manji u odnosu na rast plata Mađarske, Rumunije, Bugarske, da je veliki broj građana otišao u inostranstvo, da se rađa najmanji broj beba u poslednjih 100 godina da su građani sada zaduženi za 60 odsto više nego 2012. godine.

"Sa padom industrijske proizvodnje, rastom spoljnotrgovinskog deficita i nedostatkom investicija u privatnom sektoru, Srbija nema nikakvu ekonomsku budućnost", tvrdi Đilas.

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera SzS Vuk Jeremić, kada je reč o politici prema KiM, tvrdi da je napravljena serija ustupaka nepovratnog karaktera, za, kako kaže, obećanje o formiranju Zajednice srpskih opština i ocenjuje da su razgovori "bespotrebno podignuti sa tehničkog na najviši politički nivo".

Boško Obradović lider Dveri, Foto: Glas Amerike
Boško Obradović lider Dveri, Foto: Glas Amerike

Lider Dveri Boško Obradović izjavio da su kriminal i korupcija glavna karakteristika vlasti i da su u njih uključene i čitave porodice vodećih ljudi.

"Porodica Aleksandra Vučića njegov otac i brat, porodica ministra finansija Siniše Malog, odnosno njegov brat, Brnabić i njen brat. I tako dalje", rekao je Obradović na konferenciji za novinare SzS.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG