Linkovi

Ambasador: Rusija će adekvatno odgovoriti Crnoj Gori


Arhiva - Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore (Foto: RTCG.me)
Arhiva - Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore (Foto: RTCG.me)

Ruski ambasador u Podgorici Vladislav Maslenikov nazvao je odluku crnogorskih vlasti da protjeraju četvoricu ruskih diplomata, "neprijateljskim i nerazumnim korakom".

On je rekao da će to uticati na "ionako teške odnose između zemalja, a Moskva dati odgovor koji je adekvatan, ali ne nužno simetričan".

"Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je naše diplomate personama non grata i moraju da napuste zemlju u roku od sedam dana", rekao je ruski ambasador za TV kanala Rusija 24, prenose crnogorski mediji.

Prema riječima Maslenikova, iz nota koje su predate ruskoj diplomatskoj misiji proizilazi da su odluku donijele crnogorske vlasti na osnovu člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

On je naglasio da će "nedavne akcije Podgorice protiv Moskve negativno uticati na ionako teške bilateralne odnose", a Rusija će svakako, kako je poručio, dati adekvatan odgovor.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je u četvrtak još četvoro diplomata Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori personama non grata.

Uručena im je, kako su naveli iz ministarstva, "formalna nota u kojoj je naveden rok sedam dana o napuštanju teritorije Crne Gore".

Crna Gora uvela sankcije Rusiji
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

MVP je početkom marta i diplomatu Ambasade Ruske Federacije akreditovanog u Crnoj Gori, Viktora Antipina proglasilo personom non grata.

Vlada Crne Gore usvojila je juče paket restriktivnih mjera prema Rusiji.

XS
SM
MD
LG