Linkovi

Proslava života Kobija i Đijane Brajant


Vanesa Brajant tokom današnjeg obraćanja u "Stejpls centru" u Los Anđelesu (Foto: AP/Marcio Jose Sanchez)
Vanesa Brajant tokom današnjeg obraćanja u "Stejpls centru" u Los Anđelesu (Foto: AP/Marcio Jose Sanchez)

Poznate ličnosti, sportisti, članovi porodice i hiljade navijača okupili su se u "Stejpls centru" u Los Anđelesu da odaju počast košarkaškoj legendi Kobiju Brajantu, koji je stradao u helikopterskoj nesreći pre skoro mesec dana, zajedno sa svojom 13-godišnjom ćerkom Đijanom Brajant i još sedam osoba.

Javni memorijalni skup nazvan "Proslava života Kobija i Đijane Brajant" održan je u dvorani u kojoj je Brajant, u dresu Lejkersa skoro dve decenije izazivao divljenje ljubitelja košarke.

Današnji datum 24. februar ili 24.2. ima poseban značaj, jer su upravo 24 i 2 brojevi dresova - jedan u kojem je Kobi okončao karijeru i drugi, koji je nosila Đijana.

Memorijalni skup otvorila je Bijonse sa dve pesme - "XO" i "Halo", a potom je komičar i TV voditelj Džimi Kimel preuzeo vođenje programa, tokom kojeg se prisutnima najpre obratila Kobijeva udovica i Đijanina majka Vanesa Brajant.

"Bog je znao da ne mogu da budu na ovom svetu jedno bez drugog, morao je da uzme zajedno", rekla je Vanesa Brajant, koja je nekoliko sati ranije podnela tužbu protiv vlasnika kompanije, koja je iznajmila helikopter i pilota koji se srušio 26. januara.

Prema toj tužbi, Brajantova udovica tvrdi da je pilot bio neoprezan i da je zanemario bezbednost, jer je uzleteo iako je tog dana bilo oblačno i nije trebalo da kreće na put.

Posle Vanese Brajant, o Kobiju i Đijani govorile su košarkašice bliske legendi Lejkersa - Dajana Torasi i Sabrina Jonesku, trener ženskog tima Univerziteta Konektikat Đino Orijema, generalni menadžer Lejkersa i Kobijev bivši agent Rob Pelinka, vlasnik Šarlot Hornetsa i po mnogima najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan i Kobijev saigrač sa kojim je osvojio tri titule i takođe NBA legenda Šakil O'Nil.

Pored Bijonse, muzičke numere su izvele višestruke dobitnice Gremija Ališa Kiz i Kristina Agilera.

Program je okončan prikazivanjem filma "Draga košarko" (Dear Basketball), za koji je Brajant 2018. nagrađen Oskarom za najbolji kratkometražni animirani film.

XS
SM
MD
LG