Linkovi

Kobi najbrže do 30.000 poena


Kobi Brajant postiže svoj 30.000. poen u karijeri preko centra Nju Orleansa Robina Lopesa
Kobi Brajant postiže svoj 30.000. poen u karijeri preko centra Nju Orleansa Robina Lopesa

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa ušao u elitno društvo koje su da sinoć činili Karim Abdul-Džabar, Karl Meloun, Majkl Džordan i Vilt Čemberlen

Jedan od najboljih košarkaša sveta, zvezda Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant, obeležio je proteklo veče u NBA ligi, postigavši 30.000. poen u karijeri, čime se priključio elitnom društvu i postao tek peti košarkaš u istoriji NBA lige kome je to pošlo za rukom.

Da ironija bude veća, Brajant je - kao i Majkl Džordan pre njega - jubilarne poene postigao protiv tima koji ga je daleke 1996. izabrao kao 13. na draftu. Hornetsi su tada bili u Šarlotu, a 18-godišnji Brajant odmah je poslat u Lejkerse, u zamenu za Vlada Divca.

Brajantu je sinoć bilo potrebno 13 poena da dostigne 30.000, a on je u pobedi svog tima u Nju Orleansu (103:87) ubacio 29. Jubilarni koš, kojimse priključio legendama NBA lige - Karimu Abdul-Džabaru, Karlu Melounu, Majklu Džordanu i Viltu Čemberlenu, Brajant je postigao posle jednog prodora tokom druge četvrtine, posle čega je dobio i ovacije publike, i saigrača.

Pošto ima tek 34 godine, Kobi Brajant je najmlađi stigao do 30.000 poena, ali s obzirom da je počeo sa 18, ovo mu je već 17. NBA sezona i teško je poverovati da će igrati dovoljno dugo da prestigne prvog na listi - Karima Abdul-Džabara, ali Vilt Čemberlen i Majkl Džordan izgledaju kao realističan domet.
XS
SM
MD
LG