Linkovi

Lejkersi odbranili titulu


Košarkaši Los Anđeles Lejkersa odbranili su titulu šampiona NBA lige, pošto su sinoć u svom "Stejpls Centru" u sedmoj utakmici finala plej-ofa pobedili Boston - 83:79.

Do druge uzastopne i ukupno 16. titule u istoriji kluba, Lejkersi su došli veoma teško. Seltiksi su od samog početka igrali izvanrednu odbranu na Kobiju Brajantu, koji je meč završio uz katastrofalan šut iz igre 6-24, ali je imao 15 skokova i pogodio neka važna slobodna bacanja, tako da je na kraju ubacio i 23 poena. Veliku pomoć najkorisniji igrač finalne serije imao je u saigračima, poput Rona Artesta, koji je ubacio 20 poena, i Pau Gasola, koji je uz 19 koševa imao 18 uhvaćenih lopti.

"Drago mi je da su nas moji saigrači vratili u igru i zahvalan sam špto sam na kraju uspeo da ubacim bar taj jedan koš i nekoliko slobodnih bacanja, ali bilo je veoma teško",
rekao je Kobi Brajant.

Uprkos zaostatku od 13 poena početkom treæe četvrtine, neverovatno lošem šutu i iz igre i sa linije slobodnih bacanja, Lejkersi bukvalno snagom volje i zahavljujuæi nadmoæi u skoku napravili preokret. U samoj završnici, sa linije slobodnih bacanja siguran je bio Saša Vujačiæ.

Lejkersi su trijumfovali - 83:79 i delom se revanširali Bostonu za veoma neprijatan poraz u finalu pre dve godine.

"Toliko sam želeo ovu pobedu, a kad je tako, nekad vam to beži iz ruku", rekao je Brajant.

Treneru Lejkersa Filu Džeksonu ovo je rekordna 11 titula šampiona NBA lige, ali tek prva koja je osvojena u odlučujućoj sedmoj utakmici.

"Ne znam da li bismo pobedili bez ovih navijača. Hvala vam", poručio je Džekson.

I dok se u „Stejpls centru“ spremala ceremonija dodele trofeja, ispred dvorane se okupila brojna grupa pripadnika policije ne bi li obeshrabrila ratoborne navijače Lejkersa. Policija grada Los Anđelesa nije ništa prepustila slučaju. Na stotine policajaca bilo je na ulicama u blizini dvorane, spremno da reaguje i na najmanji incident, i spreči nemile scene koje su se dašavale u prošlosti.

Lejkerse sada čeka šampionska parada u centru grada, zakazana za ponedeljak popodne, a njihov najbolji igrač, posle osvojene pet šampionske titule ne želi na tome da se zaustavi. Na pitanje šta za njega lično znači peti šampionski prsten, Kobi Brajant je pola u šali, ali i sa dozom ozbiljnosti poručio:

"Jedan više od Šeka".

XS
SM
MD
LG