Linkovi

Inspiracija - obožavaoci Kobija Brajanta odaju poštu svom idolu


Improvizovani meorijal ispred murala posvećenog Kobiju Brajantu u Lebanon ulici u Los Anđelesu, u blizini Stejpls centra (Foto: Reuters/Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports)
Improvizovani meorijal ispred murala posvećenog Kobiju Brajantu u Lebanon ulici u Los Anđelesu, u blizini Stejpls centra (Foto: Reuters/Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports)

Dok čitav svet tuguje za košarkaškim velikanom Kobijem Brajantom, koji je stradao u helikopterskoj nesreći u nedelju, njegovi obožavaoci u Los Anđelesu odaju poštu legendarnom sportisti, koji je bio ikona tog grada. Mnogi od njih, Brajanta opisuju kao čoveka koji ih je inspirisao.

Beskrajna tuga ispred „Stejpls centra“, dvorane Los Anđeles Lejkersa, u kojoj je Kobi Brajant proveo najveći deo svoje karijere. Poginuo je u helikopterskoj nesreći, zajedno sa 13-godišnjom ćerkom Đijanom i još sedam osoba. Hiljade ljudi od tada su došle da ga oplakuju ispred sve većeg improvizovanog memorijala.

“Bio je košarkaški idol mog sina, kome sam dozvolila da, kao mali dečak, dok je odrastao, prati Kobija - i dovodila ga u 'Stejpls centar'", kaže Džeri, obožavateljka legende Lejkersa i dodaje:

"Došla sam da mu odam poslednju poštu i da stavim do znanja njegovoj porodici da nam je stalo do njih, da ih volimo i da će nam uvek biti u srcu”.

Kobi je rođen u Filadelfiji, ali je pretvorio Los Anđeles u svoj grad, kaže Džej Di, takođe obožavalac četvrtog najboljeg strelca u istoriji NBA lige.

“Ujedinio je mnogo ljudi. Mnogo je radio za zajednicu, a on čak i nije iz El Eja. Iz Filadelfije je, ali je učinio mnogo za našu zajednicu, odužio se”.

Brajant je dotakao mnoge, poput Nur:

“Nikad ga nisam upoznala, ali kada sam bila mlađa, polomila sam nogu i sedela kod kuće, dok su se druga deca igrala napolju. I gledala bih ga kako igra. Na neki način, pomogao mi je da prebrodim taj period. On je deo naših života”.

Studenti Merimaunt Kalifornija univerziteta takođe su odrasli uz Kobija Brajanta, među njima Džo Alvares.

“Kada imaš pet, šest, sedam godina, a on donosi titule u El Ej, organizuju se parade i sve je u znaku Kobija, naravno da odrastaš tako da ti je on idol”.

Kobijev intenzitet je bio inspirativan, naglašava Kajler Larami.

“Naučio je mnoge ljude kako da žive, da probaju da postignu sve što misle da mogu. Da dođu do onoga što žele i što zaslužuju”.

Kobi je rešavao probleme. Njegova poruka u vezi sa oporavkom od povrede inspirisala je Hoakina Pelufa.

“Imam tu izjavu ovde na telefonu i ponekad je pogledam i pročitam da bih pronašao snagu”.

Mnogi ovih dana traže snagu da bi se suočili sa gubitkom ljudskih života u tragičnoj nesreći, u kojoj je stradala i sportska legenda Los Anđelesa.

XS
SM
MD
LG