Linkovi

60 pozitivnih, jedan preminuo od koronavirusa u Crnoj Gori


Zgrada Instituta za javno zdravlje Crne Gore (Foto: RTCG)
Zgrada Instituta za javno zdravlje Crne Gore (Foto: RTCG)

Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je u četvrtak da su njegove laboratorije završile PCR analizu 477 uzoraka na koronavirus, medju kojima je 60 rezultata bilo pozitivno.

"Uzimajući u obzir preminule i oporavljene, broj aktivno oboljelih Kovid 19 slučajeva u Crnoj Gori trenutno je 1582”, saopštili su iz IJZ.

Prema navodima saopštenja, “registrovan je i jedan importovan slučaj koji je nakon boravka i uzorkovanja u inostranstvu rezultate laboratorijskog ispitavanja dobio sa zakašnjenjem tokom boravka u samoizolaciji".

“Tokom dana prijavljena je još jedna smrt kod Kovid 19 pozitivnog pacijenta i to u opštoj bolnici Berane”, kažu u IJZ i dodaji da je od početka juna 17 osoba premijulo od koronavirusa.

Prema informacijama iz tog instituta, ukupan broj sprovedenih PCR testova u Crnoj Gori, računajući i analize 2000 uzoraka sprovedene u Njemačkoj, je 28.219.

Od ukupnog broja trenutno aktivnih slučajeva najviše njih, 619, registrovano je u Podgorici, 223 u Rožajama i 156 u Bijelom Polju.

U medjuvremenu, portal RTCG prenio je da je Savjet EU usvojio revidiranu listu zemalja čijim državljanima je dozvoljeno putovanje u EU, na kojoj se ne nalaze Crna Gora i Srbija.

Prema pisanju ovog portala, preporuke Savjeta nisu obavezujuće a države članice ostaju odgovorne za implementaciju njihovog sadržaja.

XS
SM
MD
LG