Linkovi

Crni rekord u Crnoj Gori: 12 preminulih, 373 novih slučajeva infekcije


Prema zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje, od početka epidemije u Crnoj Gori sredinom marta preminulo je 313 osoba pozitivnih na Kovid 19.
Prema zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje, od početka epidemije u Crnoj Gori sredinom marta preminulo je 313 osoba pozitivnih na Kovid 19.

Dvanaest osoba pozitivnih na koronavirus preminulo je u posljednja 24 časa u Crnoj Gori, dok je istovremeno registrovano 373 nova slučaja infekcije, saopštili su zvaničnici u nedjelju.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 12 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 infekcijom”, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Prema zvaničnim podacima Instituta, od početka epidemije u Crnoj Gori sredinom marta preminulo je 313 osoba pozitivnih na Kovid 19.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZCG) i druge laboratorije u državi koje se bave laboratorijskom dijagnostikom novog koronavirusa su od posljednjeg presjeka završile analize 1090 uzoraka, među kojima su ukupno registrovana 373 novopozitivna slučaja infekcije sa SARS-CoV-2.

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 132 pacijenta, a trenutno je u zemlji registrovano 4185 aktivno oboljelih od Kovida 19.

Od početka epidemije u Crnoj Gori, ukupno je registrovano 18.714 slučajeva infekcije koronavirusom.

"Tek ćemo videti posledice"

Iz Instituta za javno zdravlje u Podgorici saopšteno je da su u protekla tri dana, nakon smrti mitropolita Amfilohija, masovno kršene sve epidemiološke preporuke i mere i poručili da će posledica takvog ponašanja biti dodatno pogoršanje ionako veoma loše situacije.

“Neralno je očekivati da sve šte se dešavalo ovih nekoliko dana neće doprineti tome da se epidemiološka situacija, koja je već jako loša, dodatno pogorša. U naredne dve sedmice će se pokazati kakve su posledice”, rekla je za Televiziju Crne Gore Darinka Marković iz Istituta za javno zdravlje.

Iz Instituta su još jednom pozvali građane da budu odgovorni, jer su maska, higijena ruku i fizička distanca trenutno jedino oružje u borbi protiv korona virusa.

XS
SM
MD
LG