Linkovi

Stotine zaposlenih napuštaju Tviter posle Maskovog ultimatuma


Sedište Tvitera u San Francisku
Sedište Tvitera u San Francisku

SAN FRANCISKO - Stotine zaposlenih u kompaniji Tviter odlučile su da napuste kompaniju nakon što je novi vlasnik Ilon Mask odredio da se zaposleni pripreme na "dugo i intenzivno radno vreme", ili da odu.

Mask je već otpustio polovinu zaposlenih, uključujući i top menadžment, i menja radnu kulturu kako bi naglasio dugo radno vreme i intenzivan tempo.

On se oglasio na Tviteru u četvrtak i rekao da nije zabrinut zbog ostavki jer „najbolji ljudi ostaju“, kao i da je Tviter ponovo dostigao vrhunac korišćenja.

Kompanija je takođe obavestila zaposlene da će zatvoriti svoje kancelarije i obustaviti ulazak sa karticama do ponedeljka.

Preko 110 zaposlenih u kompaniji, na četiri kontinenta, objavilo je na Tviteru odluku da ode, a izvori su potvrdili za Rojters da je više od 500 zaposlenih u četvrtak napisalo oproštajne poruke u internom četu.

Tačan broj zaposlenih koji nameravaju da napuste kompaniju nije još precizno utvrđen.

Novi vlasnik Tvitera poslao je zaposlenima mejl u sredu u kojem je naveo: „U budućnosti, da bismo izgradili revolucionarni Tviter 2.0 i uspeli u sve konkurentnijem svetu, moraćemo da budemo izuzetno tvrdokorni“.

U mejli se od osoblja tražilo da klikne „da“ ako žele da ostanu. Oni koji se nisu javili do 17h u četvrtak po istočnom vremenu, smatra se da su dobrovoljno napustili kompaniju i dobiće otpremninu.

XS
SM
MD
LG