Linkovi

Krivokapić siguran da aktuelna vlada opstaje, kaže da neće potpisati smjenu ministara


Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić odgovara na pitanja novinara ( Foto: S. Matic/Vlada Crne Gore, rtcg.me)
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić odgovara na pitanja novinara ( Foto: S. Matic/Vlada Crne Gore, rtcg.me)

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je u ponedjeljak da neće potpisati interpelacije o smjenama ministara u Vladi Crne Gore koje je predložila opozicija, ukoliko one budu usvojene u Skupštini.

"To što je neko radio protiv građana mene ne obavezuje da prihvatim bez obzira o kojem se ministru radi", rekao je Krivokapić, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori Crne Gore.

Poslanici opozicije podnijeli su ranije interpelacije o radu ministarstava vanjske politike, prosvjete, kulture, nauke i sporta i poljoprivrede, a podršku interpelacijama, osim opozicije, najavila je i vladajuća Demokratska narodna partija nezadovoljna smjenom Jelene Kljajević sa direktorskog mjesta u Nacionalnim parkovima.

Glasanje za smjenu ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, najavila je i vladajuća Socijalistička narodna partija, zbog ranije smjene njihovog funkcionera Vasilija Laloševića sa mjesta prvog čovjeka Uprave za sport i mlade.

Premijer je, takođe, rekao da je “siguran da ova Vlada ostaje”.

"Ako dođe neka bolja i kvalitetnija, je li Bog dao. Mislim da je ova Vlada pokazala da može da pokaže rezultate.Rekao sam da razmišljamo o idejama, ideja koja je korektna je da bude unapređenje i jačanje Vlade u prostorima gdje treba. To je moj stav, sve drugo su igre bez granica. Siguran sam da ova Vada ostaje. Adrese koje šire da je neka proevropska vlada veća od ove moraju to da pokažu", kazao je Krivokapić.

Predsjednik Vlade Crne Gore naveo je da “kasapljenje budžeta nije dobro za narod”.

“Da bi Crna Gora išla ekonomskim rastom svako dupunjavanje konstruktivn i kreativno remeti balans budžeta. Onaj ko želi da uradi nešto na rashodnoj strani treba da bude kreativan i na prihodnoj” , kazao je on.

On vjeruje da će do marta bit usvojen Tužilački savjet.

"Mislim da je trebalo napraviti jake kriterijume koji jasno definišu šta znači neko ko je dokazan u svojoj struci. Najvažnija stvar je definisanje tužilackog savjeta, ne može biti gore od onoga što je bilo", rekao je Krivokapić, odgovarajući na pitanja novinara.

Premijer je rekao da nema informacije kada bi mogao biti potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Uradio sam moj dio posla. Tada sam stav prezentovao svim ministrima, on je proslijeđen patrijaršiji i ona nijedan jedini odgovor nije dala. Mi smo ugovor pravili tako da je usaglašen sa Ustavom i dobar primjer prethodnih ugovora i da ne može da bude diskriminatorski u odnosu na bilo koju drugu vjersku organizaciju", tvrdi Krivokapić.

XS
SM
MD
LG