Linkovi

"Cvet uspeha" za trinaest žena Gračanice


Priznanja za žene Gračanice
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:46 0:00

Priznanja za žene Gračanice

Trinaest priznanja "Cvet uspeha za ženu 2023" dodeljeno je u kosovskoj opštini Gračanica - u nastojanju da se uticaj žena na tom području učini vidljivijim.

Za najuspešniju proglašena je Stanka Popović nastavnica muzičkog i likovne kulture u Osnovnoj školi “Miladin Mitić” u Lapljem Selu.

Specijalno priznanje dobile su volonterke Crvenog krsta Gračanica.

Prema obrazloženju žirija Stanka Popović je nagrađena zbog velikog doperinosa zajednici u oblasti obrazovanja i društva - istučići se humanošću, angažovanošću i stručnosti.

Iskreno nisam očekivala nagradu. Drago mi je da sam bila učesnica, ali tome se nisam nadala, ali eto, ispalo je baš tako. Zadovoljna sam i hvala svima”, navela je Stanka Popović.

Priznanja su uručena ženama koje su svojim radom i inovativnošću dale doprinos sveukupnom društvenom razvoju i boljem položaju žena.

Svakako mislim da je ova manifestacija jako lepa. Pre svega treba odati priznanje svim ženama pa i onim ženama koje se malo više trude jer svakako je kroz istoriju uvek bilo tako. Uzori su nam biče žene, eto, Nadežda Petrović, Isidora Sekulić, onda smo mi stvarale, gradile i sada treba da budemo uzor nekim daljim generacijama. Sve pohvale za Opštinu. Mislim da svakako treba da budu vetar u leđa ženama koje stvaraju, rade. Hoću i da čestitam svim ostalim ženama, sve smo mi prve među jednakima”, rekla je Ivana Simijonović iz Gračanice.

Manifestacija “Cvet uspeha za ženu 2023” koju organizuju Opština Gračanica i Turistička organizacija Gračanica, prvi put je održana prošle godine na inicijativu gradonačelnice Ljiljane Šubarić.

Cvet uspeha je priznanje koje se dodeljuje za nauspešnije žene, ali kada govorimo o uspešnim ženama morate da znate da one nisu uspešne samo na svom poslu i u svom poslu delovanja, one su istovremeno uspešne majke, supruge, brižne bake i sestre, vredne domaćice i još mnogo uloga je namenjeno ženama. Zato bi ovo priznanje bi moglo biti jedna cela bašta, a ne samo jedan cvet”, rekla je Ljiljana Šubarić.

U okviru manifestacije održano je i muzičko poetsko veče “Slika iz pesme”, a pesme evergrina i stihove srpskih i svetskih pesnika kazivali su profesor na Učiteljskom fakultetu Boško Milovanović i pijanista profesor Petar Ilić.

Radujemo se da dođemo zbog bliskih veza. Petar je sa Kosova, ja sam Kosovac po opredeljenju i ovde se uvek lepo osećamo. Ono što dajemo publici mi to i dobijamo natrag kao jednu povratnu informaciju. Govorimo stihove, pevamo, uživamo svi zajedno. To je neki prkos našem životu koji je ovde uvek pod nekom tenzijom, pod nekom senkom sive boje, a mi onda našim životima i našim delanjem te boje vedrimo. To je bio i naš cilj večeras”, rekao je Boško Milovanović.

Volonterke Crvenog krsta Gračanica specijalno priznanje dobile su zbog, kako je saopšteno, organizovanja brojnih akcija dobrovoljnog davanja krvi i drugih brojnih humanitarnih akcija.

XS
SM
MD
LG