Linkovi

Gračanica: Niz pljački imovine porodice Andrejević bez pravnog epiloga


Pljačka doma porodice Andrejević
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:41 0:00

Pljačka doma porodice Andrejević

Porodica Andrejević iz Gračanice četvrti put našla se meti pljačkaša u poslednje dve godine. Iz kuće Miloša Andrejevića u sredu uveče ukradeno je oko 1800 evra, a u momentu pljačke provalnika je u kući zatekla njegova supruga Aleksandra.

U momentu pljačke bila je u svom domu - misleći da je kod kuće potpuno sama. Njen suprug Miloš, koji je zaposlen u službi hitne pomoći, bio je na putu za Beograd – vozio je pacijenta obolelog od koronavirusa. Nije ni slutila da se na udaljenosti od svega nekoliko metara nalazi provalnik - koji je vršio premetačinu u spavaćoj sobi.

Aleksandra kaže da je izašla iz dnevne sobe i našla se oči u oči sa provalnikom.

Sedela je u dnevnom boravku sama i bila su vrata zatvorena i htela je da izađe da slika stanje na strujomeru i kad je htela da se vrati krenula je ka spavaćoj sobi i videla čoveka i počela da vrišti. On je krenuo na nju i ona počela da beži ovamo kod nas i počela da vrišti, sve nas je dozivala i ja sam je čula jer sam bila u kupatilu, otvorila sam joj vrata i ušla je kod nas u kuću. Mi smo kroz prozor pratili da vidimo ko će da izađe, ali je on izašao kroz prozor“, rekla je za Glas Amerike Biljana Andrejević jetrva Aleksandre Andrejević, koja sa porodicom živi na desetak metara od sinoć opljačkane kuće.

Zbog stresa koji je Aleksandra doživela, morala je da interveniše i hitna pomoć. Policija je brzo stigla. Iz kuće je ukradena torba sa ličnim dokumentima i oko 1800 evra.

Izvršićemo uviđaj i na osnovu svih podataka i informacija koje imamo od strane žrtve, pošto je ovog puta osumnjičei zatečen od strane žrtve, pokušaćemo da na osnovu tih informacija saznamo i da dođemo do počinioca“, rekao je komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Ovo je četvrta kuća porodice Andrejević u Gračanici koja se u poslednje dve godine našla na meti lopova.

Mene su prošle godine opljačkali pred Vidovdan, uzeli su mi satove neke što sam kupio za kumove, neke ogrlice i to su odneli. Posle pet, šest dana, bratanca su opljačkali. Bratu uzeli 15 000 evra, pre dve godine“, kazao je za Glas Amerike Ljubiša, jedan od braće Andrejević.

Nijedna provala kod braće Andrejević do sada nije rasvetljena. Pored matirajalne štete koju su pretrpeli, Andrejevići već dve godine žive u strahu.

Načinjena šteta je velika. Prvo zdravstvena, znači pritisci, lekovi, evo brat mlađi koga su prvog opljačkali, lečio se kod lekara u Nišu, koji sad i mene leči i sada će sve redom da nas leči od pritiska. Pijemo lekove ujutru i uveče“, kaže Ljubiša Andrejević.

Porodicu Andrejević je nakon najnovije pljačke obišao i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

Ovo je stvarno neshvatljivo što se dešava. Ovo je očigledno još jedan od pritisaka da porodica Andrejević napusti prostor opštine Gračanica. To su mi braća Andrejevići rekli, međutim oni sigurno to neće učiniti“, kazao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

Petorica braće Andrejević su na centralnom Kosovu poznati kao veliki radnici i humanisti, koji su spremni da svakome pomognu. Jedan od njih je penzioner, a ostali pored toga što rade u javnim ustanovama, bave se i poljoprivredom, a imaju i svoju privatnu firmu „Rata i pet brata“, koja se trenutno bavi transportom peska.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG