Linkovi

Preminulo 14, novozaraženih hiljadu i po, Vučić najavljuje masovnu vakcinaciju


Arhiva, ilustracija - Vakcinacija protiv Kovida 19.
Arhiva, ilustracija - Vakcinacija protiv Kovida 19.

U protekla 24 sata, do nedelje u 15 sati, u Srbiji je preminulo 14 osoba od posledica korona virusa, još 1.529 osoba je zaraženo, a testirano je 7.510 građana, objavljeno je danas na sajtu covid19.rs.

Na bolničkom lečenju je 3.877 osoba, dok je 135 pacijenata na respiratoru. Od početka epidemije u Srbiji je od posledica zaraze korona virusom preminulo ukupno 4.126 osoba, zaraza je potvrđena kod 407.881 osobe, a 2.693.265 je testirano.

Vučić: Srbija će imati mnogo vakcina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se od srede, četvrtka krenuti u dalji masovnu vakcinaciju građana od korona virusa, jer će Srbija imati mnogo više vakcina.

Od utorka, srede, četvrtka imaćemo još mnogo više vakcina, rekao je Vučić novinarima u Pančevu, prenosi FoNet, i dodao da za dva dana kreće revakcinacija.

To je najvažnije za naše ljude, šta će biti s njihovim zdravljem i kakvi su nam planovi za budućnost, to je ono što ljude motiviše i interesuje, naveo je Vučić.

Vakcinu protiv korona virusa u Srbiji je do sada dobilo 544.209 osoba, a u utorak, 9. februara, kako je najavljeno, počinje i revakcinacija.

Sve preventivne mere i dalje su na snazi, a prema pisanju RTS sednica Kriznog štaba na kojoj će biti razmotrena aktuelna epidemijska situacija biće održana u utorak u 10 sati.

Radojčić: Nosite maske i na otvorenom

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primetio je tokom obilaska građevinskih radova na Adi Ciganliji da je primećeno da ljudi na tom beogradskom izletištu ređe nose zaštitne maske u odnosu na prethodni period, preneo je Beoinfo.

"Imamo velik broj vakcinisanih, mnogo veći nego brojne druge zemlje, prošli smo kroz teške faze, ali još nije vreme za opuštanje", rekao je Radojičić i apelovao na sugrađane da u ovoj možda završnoj fazi borbe protiv virusa korona nose maske čak i na otvorenom, posebno kada su u bliskom kontaktu sa drugima.

XS
SM
MD
LG