Linkovi

Crna Gora: Pet preminulih, 197 novoobolelih od koronavirusa


Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije u Crnoj Gori, broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom je 10.772. (Foto: NIAID/National Institutes of Health via AP)
Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije u Crnoj Gori, broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom je 10.772. (Foto: NIAID/National Institutes of Health via AP)

Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori saopštile su u srijedu da je u posljednja 24 časa prijavljeno pet smrtnih slučajeva povezanim sa koronavirusom, dok je u istom periodu registrovano 197 novih slučajeva infekcije.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 707 uzorka na novi koronavirus, a ukupno je registrovano 197 novopozitivnih slučajeva infekcije”, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ), i dodao da je najveći broj novooboljelih, njih 66, iz Podgorice, a iz Berana 40.

Ta ustanova navodi da je od posljednjeg presjeka prijavljeno je pet smrtnih ishoda i to kod dva pacijenta iz Rožaja i po jedan iz Kotora, Bijelog Polja i Nikšića.

Ukupan broj preminulih povezanih sa Kovidom 19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 160, a od početka godine 169”, navodi IJZ.

Istovremeno je prijavljen i oporavak kod 190 pacijenata, a ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovidom 19 u Crnoj Gori iznosi 3.411.

Iz Kliničkog centra Crne Gore saopšteno je da se u toj bolnici trenutno liječi 48 pacijenata inficiranih virusom Kovid 19, od kojih je 22 životno ugroženo.

Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije u Crnoj Gori, broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom je 10.772.

Epidemiolog Dragan Laušević iz Instituta za javno zdravlje rekao je za Radio Crne Gore da je trenutno u Crnoj Gori intenzitet transmisije veći nego što je bio u Bergamu u Italiji na početku pandemije, samo što je kod njih bila zahvaćena starija populacija.

"Mi smo donedavno branili dobro domove za stare, ali nažalost desio se prodor virusa i tamo. Tek ćemo da vidimo kakve su posljedice" , rekao je Laušević.

XS
SM
MD
LG