Linkovi

Tviter suspendovao nalog Kanjea Vesta zbog objave sa nacističkim simbolom


ARHIVA - Kanje Vest na zabavi posle dodele Oskara na Beverli HIlsu 9. feburara 2020.
ARHIVA - Kanje Vest na zabavi posle dodele Oskara na Beverli HIlsu 9. feburara 2020.

Tviter je suspendovao repera Jea, odnosno Kanjea Vesta, nakon što je tvitovao fotografiju svastike kombinovane sa Davidovom zvezdom. To je drugi put ove godine da je Je suspendovan sa platforme zbog antisemitskih objava.

Direktor Tvitera Ilon Mask potvrdio je suspenziju u odgovoru na Jeovu objavu koju je reper nazvao svojim "poslednjim tvitom."

Dao sam sve od sebe. Uprkos tome, još jednom je prekršio pravilo o podsticanju nasilja. Njegov nalog će biti suspendovan", napisao je Mask.

Je, ranije poznat kao Kanje Vest, proteklih nedelja je izneo seriju antisemitskih komentara. U četvrtak je veličao Hiltera u intervjuu koji je dao Aleksu Džonsu, teoretičaru zavera.

Zbog takvih komentara, Jeu su blokirani nalozi na društvenim mrežama, agencija za talente koja ga zastupa je raskinula ugovor sa njim, kao i kompanije poput Adidasa. Kompanija za sportsku opremu takođe je pokrenula istragu o njegovom ponašanju.

Je je suspendovan sa Tvitera početkom oktobra, nakon što je u jednoj objavi aludirao da će krenuti u rat sa Jevrejima. Nalog mu je vraćen krajem tog meseca, kada je Mask preuzeo kontrolu nad kompanijom ali je milijarder tvitovao da je Tviter obnovio nalog Jea pre nego što je on kupio kompaniju. "Nisu se konsultovali sa mnom niti me obavestili", rekao je.

Kanje Vest je, inače, u oktobru ponudio da kupi desničarsku društvenu mrežu Parler, ali je kompanija ove nedelje saopštila da taj dogovor neće biti realizovan.

XS
SM
MD
LG