Linkovi

Glasanje u Republikanskoj stranci za Trampovu nominaciju zatvoreno za javnost


Predsednik SAD u obraćanju novinarima u Beloj kući
Predsednik SAD u obraćanju novinarima u Beloj kući

Glasanje za ponovnu nominaciju Donalda Trampa za predsedničkog kandidata biće održano bez prisustva medija zbog pandemije koronavirusa, saopšteno je iz Republikanske stranke.

Javni deo konvencije republikanaca trebalo je da se održi na Floridi u julu, ali je predsednik otkazao događaj zbog porasta broja obolelih u toj državi.

Konvencija je zakazana za 24. avgust u Šarlotu, Severnoj Karolini, a 336 delegata glasaće za ponovnu Trampovu nominaciju u tajnosti - prvi put u istoriji stranačkih konvencija koje su tradicionalno otvorene za javnost.

"Zbog restriktivnih mera u Severnoj Karolini, planiramo da glasanju u Šarlotu ne prisustvuju novinari. Obavestićemo javnost ako se nešto promeni, ali radimo u skladu sa državnim pravilima koja propisuju maksimalan broj ljudi na jednom mestu", saopšteno je iz Republikanske nacionalne konvencije.

Nezvanično, repulikanski delegati pokrenuli su pitanje dolaska na konvenciju zbog restrikcija u putovanjima i obaveznog karantina koji su neke države uvele.

Broj delegata u Šarlotu glasaće u ime više od 2.500 koji inače prisustvuju konvencijama, a alternativnim delegatima i gostima je već zabranjen dolazak na konvenciju.

XS
SM
MD
LG