Linkovi

Dačić: Dobri odnosi Srbije i SAD ko god bude predsednik


Ivica Dačić, arhivska fotografija
Ivica Dačić, arhivska fotografija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ukoliko dođe do promene američke administracije, naći način da Srbija ima dobre odnose sa SAD, prenosi Fonet.

On je za televiziju Kopernikus rekao da nije na Srbiji da daje određene ocene kandidata, ali da je nesumnjivo Trampova administracija imala pozitivniji odnos.

"Bez obzira ko bude predsednik, Srbija će nastaviti da ima dobre odnose sa Amerikom. Bajden se više puta sretao i sa predsednikom Vučićem, tri puta je dolazio ovde u posetu", poručio je Dačić koji je ranije pozivao srpsku dijasporu u SAD da glasa za Donalda Trampa.

Dačić se u sredu sastao sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godrfijem, a dvojica zvaničnika su poručila da ishod izbora u Americi neće uticati na dobre odnose SAD i Srbije.

Sličnu poruku uputila je i premijerka Ana Brnabić tokom gostovanja na jednoj od televizija, ali iz Beograda još nije stigla zvanična reakcija na izbore u Americi.

Istoričarka Radina Vučetić i Stevan Nedeljković sa FPN o polarizaciji američkog društva
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00

Predsednik Skupštine Dačić je kazao i da dokument koji je potpisan u Beloj kući 4. septembra ostaje na snazi i u slučaju da pobedi demorkata Džo Bajden, jer je "Srbija potpisala bez obzira na to ko je predsednik SAD".

I američka Međunarodna razvojna finansijska korporacija (DFC), koja je otvorila predstavništvo u Beogradu i najavila ulaganja u Srbiju, ranije je saopštila da njen angažman u regionu neće biti zaustavljen eventualnom promenom u Beloj kući.

XS
SM
MD
LG