Linkovi

Izabrani gradonačelnik Njujorka želi bolje odnose sa poslovnom zajednicom


Erik Adams, izabrani gradonačelnik Njujorka, proslavlja izbornu pobedu (Foto: REUTERS/Andrew Kelly)

Izabrani gradonačelnik Njujorka Erik Adams želi da uspostavi odnose između države i poslovne zajednice na novim osnovama.

Taj stav, najviši gradski zvaničnik i pobednik izbora održanih u utorak izneo je u intervjuu televiziji Si-En-Bi-Si.

Hajde da krenemo ispočetka – jasno je da nismo imali dobre odnose”, rekao je Adams koji bi dužnost njujorškog gradonačelnika trebalo da preuzme u januaru 2022, javila je agencija Rojters.

U prethodnom periodu Adams je nastojao da gaji dobre odnose sa liderima poslovnih kompanija – nastojeći da mu pristup bude različit od dosadašnjeg gradonačelnika Bila de Blazija – koji je često delovalo da je u sukobu sa privatnim sektorom.

Adams je posvedočio da su mu neki od poslovnih ljudi sa kojima je bio u kontaktu ukazali da se nikada nisu susreli sa de Blaziom.

Resursi i stručnost, informacije su koje se mogu koristiti za pomoć ljudima u izvlačenju iz institucionalnog siromaštva“, rekao je izabrani gradonačelnik koji je sakupio više glasova građana od republikanskog kandidata Kurtisa Silve.

Njujorški Odbor za nekretnine oglasio se stavom da deli Adamsove ciljeve da omogući bezbednost različitim zajednicama, obnovu privrede i izgradnju pravednijeg grada.

Inače, Blazio takođe demokrata kao i Adams, tokom mandata se distancirao od delova poslovne zajednice, retko posećujući događaje na kojima su učestvovali poslovni lideri, koje se nije libio da kritikuje u govorima.

Grad Njujork se u intervalu otvaranja ekonomije ugrožene posledicama pandemije kovida 19, suočava sa slabim odzivom povratka radnika na posao, za razliku od drugih gradova u SAD-u. To je izazvalo štetu restoranima i sektoru usluga u tom gradu, ali i uticalo na smanjenje ulaganja u nekretnine na Menhetnu.

Nezaposlenost u Njujorku iznosila je 8,9 odsto u septembru, što je više nego dvostruko u poređenju sa drugim gradskim oblastima države Njujork, pokazuju podaci državnog Sekretarijata za rad.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG