Linkovi

Poslanici Dveri prekinuli štrajk glađu


Poslanici Ivan Kostić i Boško Obradović prekinuli su štrajk glađu (izvor: Tviter profil Boška Obradovića)
Poslanici Ivan Kostić i Boško Obradović prekinuli su štrajk glađu (izvor: Tviter profil Boška Obradovića)

Poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić prekinuli su štrajk glađu
posle konsultacija sa lekarima i stranačkim kolegama.

Obradović je rekao da su se Kostić i on odlučili da štrajk prekinu na "jedan dostojanstven način, kako su ga i počeli", ali da misle da su ispunili svoj cilj
jer su ukazali na nedemokratsko stanje u Srbiji, piše Fonet.

Lider Dveri je istakao kako šalje jasnu poruku da su on i Krstić uradili sve što je do njih da skrenu pažnju domaće i svetske javnosti na probleme u kojima se Srbija nalazi, pre svega na nedemokratski karakter vlasti.

Prethodno su poslanici Dveri vlastima i RTS-u uputili svoje zahteve.

RTS je odbio zahtev Boška Obradovića da mu se ustupi sat vremena u večernjem terminu, a ni vlast nije reagovala na zahteve da se odlože izbori i da se održi dijalog sa opozicionim liderima u vezi sa izborima.

Boško Obradović stupio je u štrajk glađu 9. maja ispred Skupštine Srbije, pošto je to učinio samostalni poslanik MIladin Ševarlić - koji je protestovao zbog Kosova, a potom su u kontraštrajk stupili poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić koji su štrajkovali zato što tužilaštvo nije reagovalo na napad poslanika Dveri na poslanike i ministre ispred Skupštine nekoliko dana ranije.

Naprednjaci su odustali od štrajka čim je protiv Obradovića pokrenut postupak, ali je lider Dveri ostao na stepenicama Skupštine.

Ispred Skupštine održani su i protesti pristalica SNS i Dveri koji su bili na ivici incidenta.

XS
SM
MD
LG