Linkovi

Đoković: Moj otac je zloupotrebljen


Novak Đoković (Foto: Reuters/Loren Elliott)
Novak Đoković (Foto: Reuters/Loren Elliott)

Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera sveta, poručio je da je njegov otac zloupotrebljen.

Đoković u finalu Australijan opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena, pošto je u petak u polufinalu savladao Amerikanca Tomija Pola sa 3:0 u setovima (7:5, 6:1, 6:2).

To je Đokoviću 10. finale u Melburnu, a trijumfovao je u svih dosadašnjih devet, što je rekord turnira.

On će se u finalu sastati s Grkom Stefanosom Cicipasom koji je ranije u polufinalu pobedio Rusa Karena Hačanova sa 3:1.

Ako pobedi, Đoković će se vratiti i na 1. mesto ATP liste.

Tom tvrdnjom Đoković je reagovao povodom pojave video snimaka Srđana Đokovića koji se tokom teniskog turnira Australijen open fotografisao sa navijačima koji su nosili obeležja Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Snimak je izazvao kontroverze – pa čak i reakciju australijskog premijera Entonija Albanizija koji je iskazao podršku Ukrajini i kritikovao pristalice ruske invazije.

"On je prolazio ulicom i fotografisao se. Bilo je puno srpskih zastava unaokolo i mislio je da se fotografiše sa nekim iz Srbije. Ta grupa ljudi ga je zloupotrebila”, rekao je Đoković.

Ne mogu da se ljutim na njega ili da budem uznemiren zbog toga – jer nije kriv. Slavio je sa mojim navijačima. Posle toga se osećao loše i shvatio je da će se to odraziti na mene, imajući u vidu ceo medijski pritisak u poslednjih 48 sati”, ukazao je Đoković.

Istakao je da je njegova porodica tokom devedesetih godina prošlog veka prošla kroz nekoliko ratova.

Protivimo se ratu i nikada nećemo podržavati bilo kakvo nasilje ili sukob. Znamo koliko je to pogubno za porodice, za ljude u bilo kojoj zemlji koja prolazi kroz rat”, rekao je on.

Prethodno je Đokovićev otac u saopštenju poručio da se u Melburnu nalazi samo kako bi podržao sina.

Polufinalni meč, u kom je Novak Đoković u tri seta pobedio Amerikanca Tomija Pola, njegov otac nije pratio sa tribina da, kako je saopštio, ne bi ometao svog sina i druge igrače.

Đoković, svetska teniska zvezda, u nedeljnom finalu igra protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Pred njim je mogućnost da osvoji rekordnu 10. titulu na Melburn Parku i 22. grend slem – čime bi se izjednačio sa španskim teniserom Rafelom Nadalom.

XS
SM
MD
LG