Linkovi

Vlada: Marković i Merkel saglasni da nema promjena granica na Balkanu


Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković i kancelarka Nemačke Angela Merkel na konferenciji za novinare u Berlinu (Foto: AP/Michael Sohn)
Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković i kancelarka Nemačke Angela Merkel na konferenciji za novinare u Berlinu (Foto: AP/Michael Sohn)

Vlada Crne Gore saopštila je da su se premijer Duško Marković i njemačka kancelarka Angela Merkel, tokom sastanka u Berlinu održanog u petak, saglasili u stavu da nema promjene granica na Balkanu, prenose mediji u Crnoj Gori.

Tokom sastanka sa kancelarkom Merkel, Marković je saopštio i da u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije nema zaštićenih, objavila je Vlada na svom Tviter nalogu.

Državna telezivija prenijela je da je premijer Marković na konferenciji za medije rekao da je podrška Njemačke ključna za evropsku budućnost regiona.

Merkel je rekla da je u pregovorima sa Evropskom unijom Crna Gora učinila značajan stepen konkretizacije i da će dinamika pristupanja Uniji zavisiti od svake države posebno.

Ona je naglasila da u narednom periodu Crna Gora treba da se posveti jačanju vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, a da će u tome imati svesradnu i konkretnu pomoć Njemačke.

Prema saopštenju Vlade, njemačka kancelarka je poručila da "postoji prostor za više njemačkog biznisa u Crnoj Gori".

Marković je saopštio i da je izuzetno zadovoljan uspješnom zvaničnom posjetom Saveznoj Republici Njemačkoj i sadržajnim razgovorima sa kancelarkom Angelom Merkel, kao i podrškom jedne of najuticajnijih zemalja EU.

On je ocijenio da će Crna Gora "svoj dio posla (na putu prema EU) završiti", prenosi crnogorka državna televizija.

Konferenciji za medije Merkel i Markovića prethodio je svečani doček crnogorskog premijera ispred sjedišta Savezne vlade i njihov sastanak "u četiri oka" i sastanak delegacija dvije zemlje.

XS
SM
MD
LG