Linkovi

Krivokapić: I ja sam dobijao prijeteće poruke


Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić (Foto: gov.me, S. Matić)

Premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić, saopštio je u srijedu da je i on, kao i vicepremijer Dritan Abazović, dobijao prijeteće poruke od kriminalnih klanova, navodeći da im “nije pridavao značaj”, već da se time bave bezbjednosne službe.

“Znam da je potpredsjednik ugrožen. I ja sam dobijao takve poruke, vjerujte, nijesam im pridavao mnogo na značaju. Služba bezbjednosti mi je dodijelila određeni broj članova obezbjeđenje, što govori o tome koliko sam ugrožen”, rekao je Krivokapić novinarima u parlamentu.

On je istakao da je “ista stvar sa potpredsjednikom Vlade” (Dritanom Abazovićem) sa kojim je razgovarao na tu temu, te da je zbog ozbiljnih prijetnji Abazoviću pojačan nivo bezbjednosti, odnosno broj ljudi koji ga obezbjeđuju.

"Abazović i ja i on smo se toga dana upoznali sa tom činjenicom i razumijem ga kao čovjeka, znam da je fizički ugrožen”, rekao je Krivokapić i dodao da se radi o tačnim informacijama, te da nisu “nikakvo spinovanje”.

Krivokapić je dodao da se, kada su u pitanju prijetnje Abazoviću, radi "sigurno o tačnim informacijama", a ne o "nikakvom spinovanju".

"Meni je žao što Skupština i svi mi nijesmo iskazali jednu veću solidarnost, jer je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović krenuo u otvorenu borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom i njemu to pripada po mjestu koje pokriva”, poručio je premijer i dodao da “mi svi treba da ga podržimo da taj put bude takav da korupcija bude nulta, a kriminal bude sveden na mjeru prihvatljivosti za sve građane Crne Gore".

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije ove nedjelje da je policija došla do saznanja koja ukazuju da su pripadnici “Kavačkog” kriminalnog klana, nakon hapšenja njihovog navodnog vođe Slobodana Kašćelana, namjeravali da ugroze život potpredsjednika Vlade koji je i koordinator bezbjednosnih službi.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG