Linkovi

Šarić se u CG video sa porodicom


Konferencija za novinare u Podgorici povodom hapšenja Darka Šarića
Konferencija za novinare u Podgorici povodom hapšenja Darka Šarića

Transfer uhapšenog Darka Šarića u Srbiju obavljen je preko Podgorice kako bi se vidio sa braniocem i porodicom, saopšteno je na konferenciji za novinare u Podgorici.

Šarić, koji je optužen za šverc droge i pranje novca, uhapšen je u jednoj lationoameričkoj državi, saopštili su crnogorski ministri pravde i unutrašnjih poslova

Snimak Uprave policije Crne Gore pokazao je dolazak aviona koji je iz, za sada nepoznate države dovezao Darka Šarića u Podgoricu I njegov prelazak u avion Vlade Srbije. Ministar pravde Duško Marković kazao je da je Šarić, koji izgleda bitno drugačije nego ranije, u Crnoj Gori boravio samo sat, koliko je trajao transfer.

"Jedan od zahtjeva, da bi čitava operacija bila uspješno dovedena do kraja, bio je da Šarić obavi kontakt sa svojim braniocem i porodicom, i to baš u Crnoj Gori. Na zahtjev Vlade Srbije, mi smo tome udovoljili, i to je obavljeno jutros između šest i 30 i sedam sati i 30 minuta na podgoričkom aerodromu”, naveo je Marković.

On je rekao da je hapšenje dobra stvar za Crnu Goru, i zbog manipulacija u javnosti da se Šarić skrivao u Crnoj Gori.

"Danas je to palo u vodu. Danas je pobijedila pravda i istina, i državne institucije u Crnoj Gori mogu biti ponosne na to”, rekao je Marković i naglasio da Crna Gora nije među zemljama u kojima se Šarić godinama skrivao.

On je negirao da je Šarić uhapšen prije 15 dana, ali nije mogao da precizira kada se to dogodilo.

“Njega su preuzeli operativci Srbije na teritoriji jedne latinoameričke države. Znači, nije tačno da je on uhapšen prije 15 dana, i da se čekalo da se ta informacija objavi”, rekao je Marković, dodajući da pretpostavlja da se to desilo juče u toku dana.

Prema njegovim riječima, ova akcija je potvrda opredijeljenosti i sposobnosti Crne Gore i Srbije da sarađuju na najvažnijim pitanjima bezbjednosti, sa aspekta nacionalnih interesa, i to više niko ne može dovesti u pitanje.

“S druge strane, čitava akcija ima cilj da razotkrije cijelu mrežu. Samo hapšenje Šarića nije dovoljno, jer on nije sam u tom lancu kriminalne organizacije, i vjerujem da će pravosudni organi Srbije uspjeti da dođu do najvećeg broja njegovih saradnika”, naveo je Marković.

On je kazao da nije bilo nikakvog kontakta Šarića sa crnogorskim političarima. Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da saradnja nadležnih uvijek daje rezultate, što je potvrdio i ovaj slučaj i saradnja organa Srbije i Crne Gore.

”Danas je strašno važno da svi zajedno potvrdimo da je pravda ponekad, manje ili više spora, ali je dostižna, i to su pokazali nadležni državni organi Crne Gore i Srbije”, rekao je Konjević.

On kazao je da na taj način Crna Gora ispunjava obaveze zajedničkog rada u borbi protiv organizovanog kriminala i pohvalio operativne timove koji su učestvovali u zajedničkoj akciji.
XS
SM
MD
LG