Linkovi

Crna Gora: Pet smrtnih slučajeva, 128 novoinficiranih, počela primjena pooštrenih mjera


Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 427 uzorka na novi koronavirus

Pet preminulih i 128 novoinficiranih današnji je bilans zahuktale epidemije koronavirusa u Crnoj Gori u kojoj je danas počela primjena pooštrenih mjera u opštinama sa najgorom epidemiološkom situacijom, saopštili su zvaničnici u ponedjeljak.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 427 uzorka na novi koronavirus. U laboratorijama Instituta i drugim laboratorijama u državi koje sprovode PCR dijagnostiku na novi korona vurus, ukupno je registrovano 128 novopozitivnih slučajeva infekcije”, navodi Institut za javno zdravlje i dodaje da je najviše novoinficiranih, njih 65, iz Nikšića.

Prema IJZ, u posljednja 24 sata “prijavljeno je pet smrtnih slučajeva to iz Pljevalja, Danilovgrada, Berana, Andrijevice i Nikšića, rođenih 1959, 1958, 1955, 1937 i 1940 a koji su liječeni u Kliničkom centru Crne Gore (2), OB Berane (2) i OB Nikšić".

“Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 154 a od početka godine 163”, navodi IJZ.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 264 pacijenta, a ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 3558.

Nove restriktivne mjere protiv suzbijanja virusa počele su sa primjenom danas, a u Nikšiću, Andrijevici i Beranama one uključuju potpuno zatvaranja ugostiteljskih objekata i zabranu kretanja od 22h do 5 ujutru.

Prema zvaničnoj statistici, od početka epidemije ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom je 10.441.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG