Linkovi

212 novooboljelih, tri smrtna slučaja, 18 životno ugroženih od Kovida 19


Zgrada Instituta za javno zdravlje (Foto: RTCG)
Zgrada Instituta za javno zdravlje (Foto: RTCG)

Novih 212 slučajeva infekcije i tri smrtna ishoda prijavljeni su crnogorskom Institutu za javno zdravlje u četvrtak, dok je trenutno zaraženo 2.482 osobe.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 857 uzorka na novi koronavirus, a registrovano je 212 novopozitivnih slučajeva infekcije”, saopštio je IJZ.

Od ukupnog broja danas registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom, njih 64 je iz Podgorice a 61 iz Nikšića, dok je dvocifren broj slučajeva zabilježen još u Beranama, Bijelom Polju, Rožaja i Baru.

“Od poslednjeg presjeka prijavljena su tri smrtna ishoda kod COVID19 pozitivnih pacijenata iz Bara, Podgorice i Nikšića, koji su rođeni 1944, 1946 i 1949 godine, liječenih u Kliničkom centru Crne Gore (2) i Opštoj bolnici u Nikšiću”, navode zvaničnici.

Prema statistici IJZ, broj smrtnih slučajeva povezanih sa Kovidom 19 u Crnoj Gori od početka epidemije sada je 129.

U istom periodu prijavljen je oporavak kod 128 pacijenata, pa je broj aktivnih slučajeva u zemlji dostogao 2.482.

Iz Kliničkog centra Crne Gore saopšteno je da se u toj bolnici, gdje je na liječenju 34 Kovid pozitivna pacijenta, osam njih životno ugroženo, dok je u Opštoj bolnici Berane gdje se liječi 44 pacijenta ljekari bore za život deset pacijenata.

Vlasti su više puta najavile da će, u slučaju da se trend rasta broja slučajeva nastavi, ponovo biti uvedene rigoroznije mjere protiv širenja virusa.

Prema saopštenju IJZ, od početka godine ukupno je registrovano 7.503 slučajeva infekcije koronavirusom.

XS
SM
MD
LG