Linkovi

Crna Gora: Četiri žrtve i 208 novih slučajeva, za sada bez novih mjera


ARHIVA - Žene nose maske na ulici u Podgorici 25. maja 2020. (Foto: Reuters/Stevo Vasiljević)
ARHIVA - Žene nose maske na ulici u Podgorici 25. maja 2020. (Foto: Reuters/Stevo Vasiljević)

Zdravstvene vlasti Crne Gore saopštile su u petak da su u posljednja 24 sata registrovana četiri smrtna slučaja, kao i novih 208 slučajeva infekcije koronavirusom, ali i da neće biti novih mjera protiv širenja virusa, već samo rigorozne kontrole postojećih.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 658 uzorka na novi koronavirus, a registrovano je 208 novopozitivnih slučajeva infekcije”, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Prema navodima IJZ, 111 novih slučajeva infekcije je iz Nikšića, 56 iz Podgorice, 27 iz Pljevalja, devet iz Berana, tri iz Bara i dva iz Bijelog Polja.

"Od posljednjeg presjeka prijavljena su četiri smrtna ishoda kod Kovid 19 pozitivnih pacijenata iz Herceg Novog, Bijelog Polja, Plava i Podgorice, koji su rođeni 1960, 1948, 1945. i 1959. godine, liječenih u OB Bar, OB Berane (2) i Kliničkom centru Crne Gore”, saopšteno je iz tog instituta.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa Kovidom 19 infekcijom od početka juna mjeseca, kada je završen višenedjeljni “korona-fri” period, iznosi 124, a od početka epidemije 133, navodi IJZ.

Tokom prethodnog dana prijavljen je oporavak kod 105 pacijenata, a trenutno je u zemlji 2.581 aktivni slučaj Kovida 19.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je da je odlučilo da “za sada ne uvodi nove epidemiološke mjere, već da pokrene dodatne mehanizme najstrože kontrole poštovanja već propisanih mjera i da pruži direktnu stručnu pomoć medicinskim ustanovama u opštinama sa visokim nivoom lokalne transmisije koronavirusa”.

Od početka epidemije, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 7.711.

XS
SM
MD
LG