Linkovi

U Crnoj Gori još devet osoba preminulo, 619 novoinficiranih


Ilustracija: Zdravstvena radnica objašnjava način na koji se samostalno vrši test na Kovid 19 (AP Photo/Rick Bowmer)
Ilustracija: Zdravstvena radnica objašnjava način na koji se samostalno vrši test na Kovid 19 (AP Photo/Rick Bowmer)

Crnogorske laboratorije u utorak su registrovale novih 619 slučajeva infekcije koronavirusom, dok je u posljednja 24 sata u lokalnim Kovid bolnicama preminulo devet osoba pozitivnih na taj virus, saopštili su zvaničnici.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.777 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 619 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2” saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Prema navodima Instituta, od prethodnog presjeka u ponedeljak Institutu je prijavljeno devet smrtnih ishoda povezanih sa Kovidom 19.

"Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 396 a od početka godine 405”, navodi IJZ.

Institutu je do 17 sati prijavljen oporavak kod 259 pacijenata, a uzimajući u obzir novooboljele i oporavljene, ukupno je 9.867 aktivnih slučaja infekcije u Crnoj Gori.

Epidemiolozi se nadaju da će nove mjere, koje uključuju zabranu kretanja od 21 do 5 ujutru, ograničenje rada kafića i restorana do 20 sati i zabranu okupljanja, smanjiti broj oboljelih i spriječiti kolaps zdravstvenog sistema.

Prema navodima Instituta za javno zdravlje, od početka epidemije u Crnoj Gori je od Kovida 19 oboljelo ukupno 28.392 osoba.

XS
SM
MD
LG