Linkovi

Pet osoba preminulo, nastavak rasta broja oboljelih u Crnoj Gori


Montenegro Kovid

Pet smrtnih slučajeva i 193 novootkrivena slučajeva infekcije današnji je bilans epidemije koronavirusa od koga je do sada oboljelo blizu dva odsto stanovništva Crne Gore koje broji 620.000, saopštili su zvaničnici zdravstva u nedjelju na osnovu PCR analize 657 uzoraka.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu su stigle prijave za pet smrtnih ishoda kod Kovid 19 pozitivnih pacijenata iz Podgorice (2), Kotora, Pljevalja i Bara, rođenih 1947. (2), 1956, 1939. i 1932. godine, a koji su liječeni u Kliničkom centru Crne Gore (3) i Opštoj bolnici Bar (2)", saopšteno je iz IJZCG, navodeći da je najveći broj novih slučajeva infekcije - njih 72 - registrovan u Podgorici.

Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije ukupno je preminulo 179 osoba pozitivnih na koronavirus.

Institut za javno zdravlje, u posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 150 pacijenata, pa je trenutno 3.995 aktivnih slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori.

Epidemiolozi strahuju da je stvarni broj oboljelih bar tri puta veći od zvaničnog, te da bi susret koronavirusa sa sezonskim gripom mogao da napravi još snažniji pritisak na zdravstveni sistem.

Iz najveće Kovid bolnice u zemlji, Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, saopšteno je da se u toj ustanovi trenutno liječi 52 pacijenta, od kojih devetnaest životno ugroženo.

Od sredine marta, kad je registrovan prvi slučaj obolijevanja, u Crnoj Gori je koronavirusom inficirano 12.127 osoba.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG